Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-túrós kocka szénhidrátcsökkentetten

Szilvás-túrós kocka szénhidrátcsökkentetten
Szilvás-túrós kocka szénhidrátcsökkentetten
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ch-csökkentetten is lehet finomat készíteni, de természetesen fehér lisztből is elkészíthető ez a recept, csak figyelembe kell venni, a ch-csökkentet liszt több folyadékot vesz fel.

hozzávalók / 4 adag

A tészta

A töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. Az átszitált liszteket a sóval, édesítővel, vajjal összemorzsoljuk, majd a tojással tésztává formázzuk.
  2. A tészta negyed részét fagyasztóba tesszük áthűlni.
  3. A nagyobbik adagot kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  4. A mandulával, fahéjjal összeforgatott szilva felét rárakosgatjuk a tésztára, majd ráöntjük a túrós krémet, amin elosztjuk a maradék szilvát.
  5. Ráreszeljük az időközben áthűlt tésztát, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsül.

A töltelék

  1. A túrós krémhez a túróval összekeverjük a tojások sárgáját, édesítőt, citrom levét és héjat, olajat, pudingport (por alakban), felvert tojásfehérjét. Lazán összeforgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 8 526
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ch csökkentett sütemény, szilvás-túrós sütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1569
diabetikus liszt 20 dkg
tönkölybúza liszt 20 dkg
vaj 20 dkg
édesítőszer 40 g
0 ízlés szerint
tojás 3 db
tehéntúró 1 kg
tojás 5 db
édesítőszer 30 g
napraforgó olaj 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás pudingpor 40 g
szilva 60 dkg
fahéj 2 teáskanál
mandulapehely 5 dkg