Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-túrós kókuszhabos torta

Szilvás-túrós kókuszhabos torta
Szilvás-túrós kókuszhabos torta
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilvaszezonra egy finom süti.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A szilvás réteghez

  • 40 dkg szilva (negyedelt)
  • 5 dkg dió (darálva, vagy darált grillázs)
  • 3 dkg cukor

A kókuszhabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összekeverjük egy tálban, majd ha elválik az edény falától, egy kapcsos 28 cm-es tortaformába nyomkodjuk.
  2. Előmelegített sütőben 190 fokon 15 percig elősütjük.
  3. Közben a túrót a tojások sárgájával, cukorral és búzadarával összekeverjük és az elősütött tésztára kanalazzuk, elsimítjuk és szépen körberakjuk negyedelt szilvával. Megszórjuk grillázzsal, ha nincs akkor durvára darált dióval és cukorral.
  4. Mehet a sütőbe, 180 C fokon legalább 40 percig sütjük, amíg a széle meg nem pirul a tésztának.
  5. A tojások fehérjét a cukorral és pici sóval kemény habcsókká verjük, a végén belekeverjük a kókuszreszeléket. Ne ijedjünk meg, ha kicsit összeesik a hab. Rákanalazzuk a szilva tetejére, és légkeverésen tovább sütjük, amíg roppanós nem lesz a teteje.
  6. Kihűlés után szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm kör cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 257
elküldve: 2
receptkönyvben: 163
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ekesandi

Mióta szakács: 2010.08.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás-túrós-kókuszos süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

feherzs
feherzs Tue, 2014-04-15 15:37

A tészta túl sok egy tortaformába, kétszer olyan magas is lett, mint a képen. Egyébként jó lett :)

Anzsalej
Anzsalej Thu, 2011-08-04 16:49

A szilvát magában, gyümölcsként nem gyakran esszük de a szilvás sütiket annál inkább imádjuk. Már tavaly is kacérkodtam ezzel a recepttel csak a végén kifutottam a szezonból. Szóval olyan receptet kerestem ami nem feltétlenül egy sima pite. Telitalálat! Betelhetetlenül finom! Én a gáztepsiben készítettem, mert alapból abban sütök mindíg- tovább tart. Szóval a tészta kellően vastag volt, nem kellett dupláznom. A túró krémet viszont megdupláztam, a szilva is kilónyi lett és a hab is értelemszerűen dupla adag. Rendkívül finom! Köszönöm!

jucimama6666
jucimama6666 Sat, 2011-02-12 16:32

Receptkönyvbe mentve!Nagyon guszta és számomra különlegesnek tűnik!Biztosan kipróbálom,csak sajnos még odébb van a szilvaszezon!Viszont lehet finom fagyasztott szilvából is.

nita.b
Anita / nita.b Tue, 2010-09-21 19:43

Egy nagy zacskó szilva pihent a hűtőben már pár napja. Gondoltam sütök belőle egy mindent összekavarok, be a tepsibe sütit. Közben ráakadtam erre a receptre, és nem hagyott nyugodni...szóval megsütöttem.
Nagyon guszta lett, és igazán finom. :-) Életemben nem sütöttem még ilyen magas tortát, annyira feljött a tészta. Nagyon jó, ahogy az édes túró és kókuszhab a szánkban keveredik az enyhén savanykás szilvával. Örülök, hogy emellett döntöttem.
Köszi a receptet. (ráadásul nincs is annyi baj vele, mint gondoltam)

1791
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
cukor 13 dkg
tejföl 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 25 dkg
tojássárgája 4 db
cukor 8 dkg
búzadara 1 evőkanál
szilva 40 dkg
dió 5 dkg
cukor 3 dkg
tojásfehérje 4 db
1 csipet
cukor 5 ek
kókuszreszelék 10 dkg