Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-zabos süti

Szilvás-zabos süti
Szilvás-zabos süti
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyéb gyümölccsel is nagyon finom. Ez a  mennyiség egy kisebb tepsire elegendő.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvákat a tepsi aljára tesszük.
  2. A zabpelyhet összekeverjük a zabkorpával, majd rászórjuk a szilvákra.
  3. A tojást, édesítőt, joghurtokat, fahéjt összekeverjük, ha száraznak ítéljük, mehet hozzá némi víz, majd ezt a keveréket a zabra öntjük. A lényeg, hogy mindenhol legyen a zabon folyadék, mert különben száraz lesz.
  4. Tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 200 fokon, kb 15-20 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 471
elküldve: 15
receptkönyvben: 599
elkészítve: 19/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diétás szilvás süti, zabos-szilvás süti

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sweetlife
sweetlife Wed, 2014-01-29 17:21

Elkészítettem, egy kis módosítással: zabkorpa helyett vaníliás fehérjeport tettem bele, és így kevesebb édesítőre is volt szükség. Nagyon szép és finom lett:)

zsuzsócska
zsuzsócska Thu, 2012-10-25 19:52

Sajnos nem sikerült! Középen nyers és száraz maradt. :((
Szerintem össze kellett volna keverni a zabpelyhet a joghurttal és úgy a szilvára tenni.

villers
villers Thu, 2012-10-25 20:11

Nyers nem tudott maradni, mert a zabpehely "nyersen" sem nyers :). Amúgy ott van a leírásban, hogy ha kevésnek ítéled a folyékony hozzávalókat, akkor keverj hozzá vizet, a lényeg, hogy mindenhol nedves legyen, különben száraz lesz... Én még sosem kevertem össze, és sosem lett száraz...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-12 09:14

Köszönöm a gyors intézkedést. Van aki csak a búzafehérjére érzékeny, az ehet zabot.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-11 11:26

A zabpehely és a zabkorpa glutént tartalmaz, lisztérzékenyek számára méreg! A gluténmentes kategóriából ki kellene venni, mert a kezdő diétázót félrevezetheti.
Éva

villers
villers Wed, 2009-11-11 19:38

Megtörtént. Bár nekem van gluténérzékeny ismerősöm, és ő például ezt simán megeszi :o)

282
zabpehely 10 dkg
zabkorpa 10 dkg
tojás 1 db
joghurt 350 g
folyékony édesítőszer 2.5 ml
fahéj 2 tk
szilva 50 dkg