Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás zsemlefelfújt

Szilvás zsemlefelfújt
Szilvás zsemlefelfújt
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilvának idején, egy gyorsan elkészíthető desszert, amit bátran kínálhatunk ebéd után, vagy akár uzsonnára is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb tepsit (nálam ez 20x30 cm) vagy egy méretes tűzállótálat kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a papír szélei kihajoljanak az edény falán. A zsemléket ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A szilvát félbevágjuk, majd felszeleteljük. Megszórjuk fahéjjal, szegfűszeggel és 4 evőkanál cukorral, félretesszük.
  2. A tojások sárgáját 1 evőkanál cukorral habosra keverjük. Egy méretes lábosban összemelegítjük a vajat a tejjel és a vaníliás cukorral. Ebbe belekeverjük a cukros tojássárgáját.
  3. A zsemledarabok felét villával megforgatjuk a cukros tejben, és kirakjuk vele a sütőforma alját.
  4. Egy tojásfehérjét habbá verünk, és a cukros szilvadarabokhoz keverjük. Ezt a habos masszát egyenletesen elosztjuk a tepsibe fektetett zsemleszeleteken. A maradék zsemledarabokat szintén megforgatjuk a cukros tejben, és kirakjuk vele a habos szilva tetejét. A tepsit előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 15 percig sütjük.
  5. Ez idő alatt a maradék 2 tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sütőből kivesszük a tepsit, és rákenjük a cukros habot. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a hab szép aranybarna nem lesz. Ez kb. 15-20 perc.
  6. Az elkészült felfújtat langyosra hűtjük, és a sütőpapír segítségével kiemeljük a formából. Tetszőlegesen szeleteljük és kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 927
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
460 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

409
zsemle 4 db
tej 4 dl
vaj 3 dkg
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 7 ek
szilva 20 dkg
szegfűszeg 1 csipet
fahéj 1 tk