Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvásgombóc keksz

Szilvásgombóc keksz
Szilvásgombóc keksz
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátaim jöttek hozzám, nekik sütöttem ezt a finomságot.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilva kivételével mindent robotgépbe teszünk, tésztát gyúrunk belőle, utána keverjük hozzá a felkockázott aszalt gyümölcsöt.
  2. Folpackba csomagolva a tésztát legalább fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A pihentetett tésztából diónyi darabokat csípünk ki, golyóvá formáljuk, majd kicsit kilapítjuk, egyik oldalát nádcukorba mártjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 893
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

aszalt szilvás keksz, aszalt szilvás korong, szilvás cookie

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

249
finomliszt 30 dkg
vaj 12.5 dkg
melaszos nádcukor 12.5 dkg
tojás 1 db
habtejszín 70 ml
fahéj 1 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
aszalt szilva 10 dkg