Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvásgombóc muffin

Szilvásgombóc muffin
Szilvásgombóc muffin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a paleo étrendem elején az első gondolat a szilvásgombóc helyett, bár a paleoban a zabliszt kompromisszum, azért ritkán elfogadható, aki nem nagyon szigorú magához. Már van aki kipróbálta, és ízlett neki kb. 1,5 év paleozás után.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Saját recept alapján, paleosoknak ajánlott.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jól összekeverjük a száraz alapanyagokat.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a folyékony alapanyagokat, jól összedolgozzuk, kicsit folyós a tészta.
  3. Sütőt előmelegítjük.
  4. Szilikonos muffinformába öntjük a masszát, és mindegyikbe nyomunk egy aszalt szilvát, hogy a tészta ellepje. Akinek nem szilikonos van, az papírkosárba helyezve, a masszát háromnegyedig töltse csak, és nyomja bele a szilvát.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Pár perc múlva kiszedhető a formából, megszórhatjuk még pici őrölt fahéjas cukorral.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 396
elküldve: 5
receptkönyvben: 210
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes-aszalt szilvás muffin, lisztmentes muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Risi13
Risi / Risi13 Mon, 2011-08-15 00:32

Kedves Heni!
Köszönöm a receptet, nagyon finom süti! Igaz én nem aszalt szilvával készítettem, hanem házi készítésű, kemény,szilvalekvárral, de így is nagyon finom lett, gyorsan elfogyott! :-) Risi

221
zabpehely 10 dkg
1 kávéskanál
xilit 3 ek
fahéj 1 teáskanál
vaníliaaroma 10 ml
ghee 1 ek
víz 1 dl
tojás 2 db
aszalt szilva 8 dkg