Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvatorta kelt tésztából

Szilvatorta kelt tésztából
Szilvatorta kelt tésztából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon 6-7 szem óriás szilvám, valahogy nem akartak elfogyni, és mielőtt még bármi bajuk lett volna, készítettem belőle egy kelt tésztás lepénytortát. Ugyan tényleg óriás méretűek voltak (kisebb alma méretűek), de csak egy kisebb adag kelt tésztához elegendő mennyiségnek mutatkozott. Ezért is esett a választásom erre a kisebb kerek tortaformára. A torta tetején a gyümölcsre egy fahéjas, cukros, mandulalikőrös, tejszínes-tejfölös öntet került, ezzel együtt sült a szilva. (További képek itt láthatók.)
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Az öntethez

A szóráshoz

ajánlat

Porcukorral megszórva melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a langyos tejbe keverünk 2 dkg cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 5 percet pihentetjük.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a maradék cukrot.
  3. Az élesztős keverékhez kanalazzuk az étolajat, összekeverjük és a liszthez öntjük. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen 30 percet kelesztjük.
  4. A megmosott szilvákat kimagozzuk és nagyságától függően, hosszában 4-6 szeletre vágjuk.
  5. Az öntet hozzávalóit összekeverjük.
  6. Egy 24 cm átmérőjű kerek formát kiolajozunk. A kelt tésztát a formába nyomkodjuk és 10 percet kelesztjük, majd ezután rárakosgatjuk a szilvaszeleteket úgy, hogy picit a tésztába belenyomjuk.
  7. A szilvára locsoljuk a tejfölös öntetet és 35-40 perc alatt készre sütjük a tortát.

  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 986
elküldve: 4
receptkönyvben: 238
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt tésztás szilvatorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiviki
kiviki Fri, 2012-03-02 11:49

Kedves Tündér!
Most készítem talán harmadszor ezt a sütit, nagyon egyszerű recept, de annál finomabb az eredmény! :) Köszönöm, hogy közzé tetted! Viki

546
finomliszt 16 dkg
cukor 6 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1.2 dl
napraforgó olaj 3 ek
1 csipet
szilva 50 dkg
tejföl 1 dl
habtejszín 1 dl
cukor 8 dkg
fahéj 1 tk
amarettó 0.5 teáskanál
porcukor 2 ek