Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilveszter sütemény

Szilveszter sütemény
Szilveszter sütemény
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Váncza-féle A mi süteményeskönyvünkből származik (modern kiadás).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport.
  2. Hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vanilin cukrot és a tojásokat, majd az egészet alaposan összegyúrjuk.
  3. A tésztát lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges alakúra szaggatjuk.
  4. 10-15 percre előmelegített (180) sütőbe tesszük. Elég, ha kicsit megsárgulnak, nem kell barnára sülniük.
  5. A kihűlt tészták egyik felét házi lekvárral kenjük meg, és ráillesztünk egy másik tésztát. Egy éjszakára bezacskózva pihentetjük, hogy a száraz tészta megpuhuljon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 519
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mogyella

Mióta szakács: 2014.07.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzer, lekváros aprósütemény, ízes szívecskék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

839
finomliszt 500 g
sütőpor 1 csomag
cukor 250 g
margarin 250 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
lekvár/ dzsem 10 dkg