Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilveszteri hidegtál rántott gombával

Szilveszteri hidegtál rántott gombával
Szilveszteri hidegtál rántott gombával
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom hidegtál a legváltozatosabb alkalmakra megfelelő, ízletes választás. Legyen az egy céges rendezvény vagy egy nagyszabású születésnap, vagy épp szilveszteri buli, egy mutatós, szépen elrendezett, csábító ünnepi hidegtál biztosan elbűvöli majd a vendégeket! Az egyik francia salátával, a másik pirosra színezett szendvicskrémes, virslis pritaminpaprikával lesz töltve.

hozzávalók / 4 adag

Szendvicskrémes sajttekercs

Franciasalátás sajttekercs

Rántott gomba

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a töltelékeket. Az egyik francia salátával lesz töltve, a másik pirosra színezett szendvicskrém, virslis pritaminpaprikával.
  2. A francia salátához megfőzzük a keveréket. Tejföllel, majonézzel, mustárral, sóval fűszerezzük. A másikhoz a szendvicskrémet színezzük a gulyáskrémmel. Hozzárakjuk a kockára vágott paprikát, főtt virslit.
  3. Vizet forralunk. Ha forr, nejlonba tesszük az egyik sajtot, és beleengedjük a vízbe (teljesen ellepje). 10-15 percig kis lángon melegítjük. Ha megolvadt a sajt kivesszük, és a már előkészített üveg/műanyag lapra vagy konyhapultra (amit bevizeztünk) gyorsan, amíg meleg, téglalap alakúra kinyújtjuk, 3-4 mm vastagra.
  4. Rákenjük az egyik tölteléket, és feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
  5. A másik sajttal ugyanígy járunk el, erre a másik tölteléket kenjük. Hűtőben hagyjuk összeérni.
  6. A gombákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk, és kisütjük. A sajtokat szeletelve, a rántott gombával együtt adjuk asztalra. Jó étvágyat!!
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 522
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
718 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

Újévi hidegtál, sajtos hidegtál, töltött sajttekercs, sajtrolád ünnepekre

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1376
edami sajt 20 dkg
szendvicskrém 20 dkg
gulyáskrém 1 teáskanál
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
füstölt virsli 20 dkg
0 ízlés szerint
edami sajt 20 dkg
franciasaláta alap 30 dkg
tejföl 4 ek
majonéz 6 ek
mustár 3 teáskanál
0 ízlés szerint
csiperkegomba 8 közepes db
finomliszt 5 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl