Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilveszteri linzer 10. - kétszínű

Szilveszteri linzer 10. - kétszínű
Szilveszteri linzer 10. - kétszínű
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, hogy miért pont szilveszteri lett a neve, de anyukám és a barátnőm sütis füzetében is így szerepel. Napok múlva is puha - lenne, ha maradna. Én egyből dupla adaggal indítok. Ebből a mennyiségből 6 cm-es formával szaggatva 30 db süti lesz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elmorzsoljuk a margarint a sütőporos liszttel.
  2. Az egész tojást és a két tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, és hozzáöntjük a liszthez.
  3. Összegyúrjuk, és a felébe kakaót teszünk.
  4. Vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk, és megsütjük.
  5. Végül megkenjük lekvárral, és összeragasztjuk a különböző színű korongokat.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 18 181
elküldve: 2
receptkönyvben: 157
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

bevuk

Mióta szakács: 2010.12.20.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kétszínű linzer, kakaós linzer, omlós linzer szilveszterre

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atesz80
atesz80 Thu, 2020-05-21 14:50

Kedves bevuk!

Nagyon szuper recept. Nagyon finom lett a sütemény.

Köszönöm a receptet!

Üdvözlettel:
Attila

azaki
azaki Tue, 2018-12-04 15:21

Anyukám de sokszor sütötte, nagyon-nagyon szeretem. Mi a barna részt kristálycukorba "mártottuk" és így sütöttük meg, szerintem úgy még különlegesebb és mutatósabb lesz.

vagevi44
vagevi44 Mon, 2012-08-27 17:05

Most találtam rá erre a receptre, és a hozzászólásokat olvasva én is hozzátennék valamit az "elnevezéséhez". Anyósomtól -aki sajnos már nincs velünk- tanultam a receptet, Ő "krancedli" néven
készítette. Azután Péter Jánosné (1987) Süteményeskönyv c. gyüjteményében találkoztam újra a recepttel, ott Legényfogó az elnevezése. Nevezzük bárminek, nálunk is nagy kedvenc, mindenkinek szívből ajánlom aki még nem ismeri ezt az egyszerű és finom süteményt és szereti a linzert!
Üdvözlettel: Éva

bevuk
bevuk / bevuk Tue, 2012-08-28 20:55

Nagyon tetszik, hogy ennyi mindenkinek kötődik személyes élmény egy egyszerű sütihez! Pl. a krancedli elnevezést soha életemben nem hallottam! Eddig! Ma is tanultam valamit! :) Köszönöm!
Évi

Arianne113
Csillus / Arianne113 Sat, 2012-08-25 20:59

idő közben elkészítettem a sütit és isteni finom lett :) először mikor nyújtani akartam megijedtem mert elkezdett eltörni, de aztán rájöttem hogy a lényeg az hogy finoman csináljuk :) köszönöm a receptet nagyon!!! :)

bevuk
bevuk / bevuk Tue, 2012-08-28 20:54

Szia! Ne haragudj, nem jutottam nethez... Örülök, hogy elkészült és jól sikerült! Én először raktam hozzá még lisztet, aztán rájöttem, hogy nem kell. Pont így lesz a jó! Én még sütés után is imádom, amikor nincs összepuhulva, hanem jó ropogós! :) Örülök, hogy ízlik! :)

Arianne113
Csillus / Arianne113 Tue, 2012-08-21 00:52

nagyon jól néz ki, holnap szeretném elkészíteni. Azt szeretném kérdezni, hogy ha megsültek a korongok és kihűltek, a lekvározás előtt kell valamennyit puhulnia záródó dobozban? vagy esetleg lekvározás után kell dobozba tenni?

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-09-19 13:19

Minden vendégváráskor ezt sütöm, mert nagyon fincsi és kiadós. A legutóbbi adag készítése közben én is épp azon gondolkodtam, hogy miért így hívják. Arra jutottam, hogy szerintem azért, mert egy évig tart, mire elkészül, ugyanis nagyon sok lesz belőle...:-)) Legutóbb 110 db lapocska lett, ami ugye 51 sütike összeragasztgatás után. Azt hittem, sosem jutok a végére, de megérte...:-)
A receptet Máté Pálné Terenyei Katalin, Kata mama szakácskönyve c kiadványában találtam, de nagyon örülök, hogy ide is felkerült!
Minden jót!
Tímea

bevuk
bevuk / bevuk Mon, 2011-09-19 20:03

Az az érzés, hogy "mikor jutok már a végére" engem is szinte mindig utolér... :) Dupla adaggal indítok mindig és a kislányommal szoktuk kiszaggatni! Örülök, hogy másnál is örök siker ez a süti! :)

bevuk
bevuk / bevuk Sat, 2011-01-01 11:37

Kedves Marika!
Köszönöm, legalább most már tudom, hogy honnan ered! :) Egyébként tényleg olcsó is, meg kiadós is, meg gyorsan le is puhul! :) BUÉK!

Müszi
Müszi Fri, 2010-12-31 13:19

Kedves Ismeretlen !

Ez egy ősrégi recept, ami már az eredeti "Váncza" receptkönyvben is szerepel, egy kis eltéréssel, de a lényeg ugyanaz.
Nagyon finom és kiadós. Valamikor én is sütöttem minden szilveszterre, de valahogy nálam kiment a divatból, ettől függetlenül bátran ajánlom mindenkinek.
Az, hogy miért ez a neve az a Váncza könyvből sem derül ki, úgysem az elnevezés a fontos.
Boldog új évet kivánva, üdvözlettel: Marika

1321
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
cukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
lekvár/ dzsem 15 dkg