Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilveszteri malac tallérok

Szilveszteri malac tallérok
Szilveszteri malac tallérok
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszteri bulikba, összejövetelekre kitűnő borkorcsolya. A recept a legegyszerűbb, és nagyon finom sós sütemény receptje, kezdőknek is bátran ajánlom: mind a négy összetevőből ugyanannyi kell bele. A díszítést porfestékkel vagy borssal készíthetjük, vigyázat: a pirospaprika sülés közben megég!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A malacos sablonról bővebben a weboldalamon olvashatsz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nyújtódeszkán összegyúrjuk a hozzávalókat: a lisztet, a zsiradékot, az átnyomott túrót és krumplit, a sót.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A feléből tallérokat szaggatunk, mindegyik tallérba kicsit belenyomkodjuk a sablont, és ecset segítségével borsot vagy porfestéket viszünk föl a tésztára a sablonon át. Vajazott tepsiben 180 fokon megsütjük.
  3. Vajazott tepsiben 180 fokon megsütjük.
  4. A másik felét tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és derelyevágóval rudacskákat vágunk belőle. Ezt is megsütjük. Garantált sikere lesz!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 927
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szilveszteri sós tallér, malacos tallér, szerencsemalacos tallérok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna Fri, 2014-12-26 21:53

:) Viola, lehet hogy ez esetben egy kis felvert tojással is meg kell kenni a tésztába hengerített sablont- hogy a mák beletapadjon- én mézeskalácsnál úgy csináltam. Üdv
Anna

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2015-02-19 00:46

Na, ma kapásból 134 darabot sütöttem. :D Rajzos szakestre viszem majd őket, magamnak nem melóznék ennyit. :) Egyelőre annyit mondhatok, hogy irtó fincsi, bár én több sót használtam, és a tésztába kevertem a borsot (meg egy kis köményt). Sőt, nem kellett 40 perc, hogy kisüljön egy tepsinyi (ami nálam 24 darab). A díszítés majd csak néhány nap múlva lesz (mellesleg hűvös - +14 °C-os, száraz helyen meddig áll el?), tigrisliliomokat festek majd rájuk vékony ecsettel szójaszósszal, paprikával és kurkumával (por+folyadék erős koncentrátuma). Ha kíváncsi vagy, milyen lett, adj egy címet, és majd elküldöm e-mailben. :)

viola01
Hagymafaló / viola01 Fri, 2014-12-26 19:53

Ezt én biztosan kipróbálom, de szerintem mák és durva szemű só keverékével fogom díszíteni, mert azt nagyon szeretem. :) Nagyon ötletes, és tényleg olyan egyszerű, hogy az olyan nemszereteksütitsütni alakoknak való, mint én. :)

246
burgonya 20 dkg
tehéntúró 20 dkg
finomliszt 20 dkg
mangalica zsír 20 dkg
1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint