Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilveszteri malac vele sült zöldségekkel

Szilveszteri malac vele sült zöldségekkel
Szilveszteri malac vele sült zöldségekkel
110 perc / előkészület: 15 perc sütés: 95 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük otthon kettesben tölteni a szilvesztert, és finomakat enni, filmeket nézni. A menü az ilyenkor mindig malac valamilyen formában, és madártej a desszert. Éjfél után pedig leveles tésztába tekert virsli, ha bírunk még enni. :)

Készítettem már a sült malacot klasszikus krumpli, párolt káposzta párosítással is, de ennek volt eddig a legnagyobb sikere tavaly, úgyhogy idén is biztos így fogom készíteni. :) Egyébként szívesebben is készítem, mert sokkal egyszerűbb, hogy egyszerre megvan a köret is, és nem kell annyit mosogatni. :)

 

hozzávalók / 6 adag

Hús

Pácolás

Vele sült zöldségek

ajánlat

Készíthetünk finom mártást is visszamaradt szaftból. Ehhez miután leöntöttük a felesleges zsírt, löttyintsünk egy kevés sört a tepsibe, adjunk hozzá 1 dl tejszínt, és tűzhelyen forraljuk be, majd szűrjük le. Nagyszerűen feldobja a malacszeleteket.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. Lehetőleg egy-két nappal a sütés előtt pácoljuk be, készítsük elő a húst. Először irdaljuk be a bőrét, éles késsel óvatosan, hogy a zsírjába lehetőleg ne nagyon vágjunk bele.

Pácolás

  1. Keverjük össze a páchoz valókat: olívaolaj, reszelt vöröshagyma, zúzott fokhagyma, őrölt kömény, rozmaring (friss ágról leszedett levelek vagy őrölt), összetört babérlevelek, bors, só.
  2. A keverékkel dörzsöljük be a húst, de vigyázzunk, hogy a bőrét ne érje só, különben nem lesz ropogós! Én azt fóliával le szoktam takarni. Tegyük egy tálba, fedjük le, és így tegyük a hűtőbe pihenni.
  3. Sütéskor a malacot tegyük egy vékonyan kiolajozott tepsibe (akkorába, hogy mellé férjenek majd a zöldségek is) a bőrével felfelé. Locsoljuk meg sörrel (1-2 dl), majd alufóliával takarjuk le, és így süssük 45 percen keresztül 180 fokra előmelegített sütőben.

Velesült zöldségek

  1. Miközben párolódik a hús, készítsük elő a zöldségeket: a répákat, hagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel a zellerrel együtt (répákat karikákra, hagymát negyedekre). A krumplikat mossuk meg, és szintén vágjuk kisebb darabokra, a fokhagymát elég gerezdekre szedni.
  2. Tegyünk mindent egy tálba , locsoljuk meg 1 ek olívaolajjal, sózzuk, és forgassuk össze. A zöldségek közé is tegyünk kevés rozmaringot.
  3. 45 perc elteltével halmozzuk a zöldségeket a malac köré, kenjük meg a malac bőrét szalonnával vagy szalonnabőrrel, és süssük most már fedő nélkül még 50 percen keresztül. Közben időnként kenegessük meg a szalonnával a malacbőrt, és egyszer-kétszer átforgathatjuk a zöldségeket is.
  4. Öntsük le a felesleges zsírt, és tetszés szerint tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 054
elküldve: 5
receptkönyvben: 112
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

malacsült, szilveszteri malac, szilveszteri malacsült, szilveszteri sült, sült malac, egybesült malac, tepsis malac, tepsis malacsült, újévi malac

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

755
süldő malac 2 kg
füstölt szalonna 5 g
olívaolaj 2 dl
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 0.5 kis db
őrölt fűszerkömény 1 ek
rozmaring 2 szál
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 2 db
édesburgonya 2 db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
halványító zeller 2 közepes szár
sör 1 dl
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek