Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes brokkolis gombóc

Színes brokkolis gombóc
Színes brokkolis gombóc
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkezdtem sütőtökös gnocchit főzni, de úgy láttam, hogy túl sok lesz, és inkább valamilyen gombócot kellene készíteni a tésztájából. Volt itthon sajt és brokkoli, így keletkezett ez a szép, színes gombóc :)

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg sütőtök (sütve, hámozva)
  • 20 dkg burgonya (főzve, hámozva)
  • 20 dkg finomliszt (20-25 dkg finomliszt, vagy teljes kiőrlésűvel keverve)
  • 10 dkg sajt (lehet kevesebb is, 20 kockára vágva)
  • 5 dkg brokkoli (csak néhány kis rózsa)
  • 20 db levendula (kis levelek, zsályával is helyettesíthető)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 l víz (a főzéshez)

ajánlat

Tálalás előtt vagy felmelegítéshez tejföllel leöntve, sajttal megszórva a sütőbe lehet tenni néhány percre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb sütőtököt darabokra vágunk, és a sütőben kb. 200 fokon puhára sütjük.
  2. A sült tököt meghámozzuk, és 20 dkg-ot villával vagy aprítógéppel összetörünk.
  3. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük.
  4. A sült tököt és a krumplit kevés sóval, borssal összekeverjük.
  5. A sütőtök és a krumpli keverékéhez több részletben hozzáadjuk a lisztet, és jól formázható tésztává gyúrjuk.
  6. A tésztát gyúródeszkán kb. 3-4 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk, és kb. 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk (ekkora mennyiségből kb. 20 db lesz).
  7. A sajtot kockákra vágjuk, a brokkoli apró rózsáit szétválasztjuk.
  8. Egy nagy fazékban vizet forralunk (kevés olajjal és sóval).
  9. Minden négyzetre egy sajtkockát, egy kis brokkolidarabot és egy levendulalevelet (vagy fél zsályalevelet) teszünk.
  10. Az előkészített négyzetekből gombócokat formázunk (nedves kézzel).
  11. A gombócokat a forrásban lévő vízbe tesszük, és miután a felszínre jöttek, még kb. 3-5 percig főzzük.
  12. A vízből a gombócokat szűrővel kiemeljük, lecsepegtetjük, hőálló edénybe tesszük, kevés olívaolajban megforgatjuk, esetleg (a maradék reszelt) sajttal és egy kis borssal megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 194
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tavalyi Hó

Mióta szakács: 2010.11.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőtökös gombóc, sajtos-brokkolis sütőtökgombóc, krumpligombóc sütőtökkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-11-22 22:47

Szuper összeállítás!!! Köszönöm a megosztást! Üdv, Torma :)

356
sütőtök 20 dkg
burgonya 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sajt 10 dkg
brokkoli 5 dkg
levendula 20 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
víz 4 l