A tojásokat a porcukorral, fahéjjal és az olvasztott mézzel jól kikeverjük, majd a szódabikarbónás lisztet is hozzádolgozzuk. Ne legyen túl kemény a tészta! Nem feltétlen kell pihentetni, de lehet.
Jól alálisztezünk, és kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, és különböző formákat készítünk. A maradékot összegyúrjuk, és egyforma, kb. 2 cm-es golyókat formálunk belőle.
Szilikon-sütőlapon sütjük, de ha nincs, kiolajozott, kilisztezett tepsiben is lehet. Figyelni kell, mert a méz könnyen megég, és keserű lesz.
Kihűlés után bekenjük ételfestékkel azokat a darabokat, melyeket színezni kell.
A tojásfehérjét hidegen keverjük ki a porcukorral főzőkanál segítségével. A citromlevet lassanként adagoljuk kevergetés közben. Ha nincs otthon citrom, sohase bolti citromlével helyettesítsük, hanem ecettel!
A mintákat a fantáziánkra hagyatkozva nyomjuk a süteményekre. Csokival és tortadarával is díszíthetjük.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
A tojásokat a porcukorral, fahéjjal és az olvasztott mézzel jól kikeverjük, majd a szódabikarbónás lisztet is hozzádolgozzuk. Ne legyen túl kemény a tészta! Nem feltétlen kell pihentetni, de lehet.
Jól alálisztezünk, és kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, és különböző formákat készítünk. A maradékot összegyúrjuk, és egyforma, kb. 2 cm-es golyókat formálunk belőle.
Szilikon-sütőlapon sütjük, de ha nincs, kiolajozott, kilisztezett tepsiben is lehet. Figyelni kell, mert a méz könnyen megég, és keserű lesz.
Kihűlés után bekenjük ételfestékkel azokat a darabokat, melyeket színezni kell.
A tojásfehérjét hidegen keverjük ki a porcukorral főzőkanál segítségével. A citromlevet lassanként adagoljuk kevergetés közben. Ha nincs otthon citrom, sohase bolti citromlével helyettesítsük, hanem ecettel!
A mintákat a fantáziánkra hagyatkozva nyomjuk a süteményekre. Csokival és tortadarával is díszíthetjük.
Mérlegen mértem a 30dkg mézet. Még tettem hozzá 30-40 dkg lisztet úgy lett jó, de ehetetlen volt az első nap a második napon picit már puhult. Remélem még puhulni fog sokat. Köszi
Kedves picibaba!
Én ezt a receptet úgy kaptam, hogy a liszt kivételével mindent jól keverjünk ki, és annyi lisztet tegyünk hozzá, amennyit felvesz. Mivel a nosalty-ra meg kell adni mindennek a súlyát, egy alkalommal megmértem a lisztet is, de könnyen meglehet, hogy közben pótoltam. Igazán sajnálom, hogy nem tudok feltenni videot, azon látszana, hogy egy nagyon képlékeny anyag lesz. Akitől a receptet kaptam végig fakanállal keverte! Én nem vagyok olyan erős, a végén gyúródeszkán dolgozok vele, de nagyon alálisztezem. A puhulás ha nem jön "magától" fémdobozba tedd bele, egy gerezd almát is tegyél a dobozba, de úgy, hogy ne érintkezzen a sütivel. /egy darabka folpakkra tedd a sütik tetejére/
További jó sütés-főzést: pezo / Gyöngyi
Eszembe jutott még egy ok. Ha beletettél egy három decis mézet, az nem 30 dkg, hanem jóval több. A méz nehéz fajsúlyú anyag. 3,6 dl kb fél kg. Nyugodtan lisztezd, de ne kőkeményre.
Sok sikert: pezo / Gyöngyi
Szia! Sokáig, már december első heteiben megsütöm, a karácsonyfára is teszek fel, és ha véletlenül marad belőle még az újévben is finom, nem romlandó.
Kellemes ünnepeket kívánok: pezo / Gyöngyi
Hozzászólások (7)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Mérlegen mértem a 30dkg mézet. Még tettem hozzá 30-40 dkg lisztet úgy lett jó, de ehetetlen volt az első nap a második napon picit már puhult. Remélem még puhulni fog sokat. Köszi
Kedves picibaba!
Én ezt a receptet úgy kaptam, hogy a liszt kivételével mindent jól keverjünk ki, és annyi lisztet tegyünk hozzá, amennyit felvesz. Mivel a nosalty-ra meg kell adni mindennek a súlyát, egy alkalommal megmértem a lisztet is, de könnyen meglehet, hogy közben pótoltam. Igazán sajnálom, hogy nem tudok feltenni videot, azon látszana, hogy egy nagyon képlékeny anyag lesz. Akitől a receptet kaptam végig fakanállal keverte! Én nem vagyok olyan erős, a végén gyúródeszkán dolgozok vele, de nagyon alálisztezem. A puhulás ha nem jön "magától" fémdobozba tedd bele, egy gerezd almát is tegyél a dobozba, de úgy, hogy ne érintkezzen a sütivel. /egy darabka folpakkra tedd a sütik tetejére/
További jó sütés-főzést: pezo / Gyöngyi
Megcsináltam és szerintem valami nagyon el van írva. Az egész egy folyós massza:S Ezt nyújtani 2 óra hűtőben állás után sem lehet annyira híg :S
Eszembe jutott még egy ok. Ha beletettél egy három decis mézet, az nem 30 dkg, hanem jóval több. A méz nehéz fajsúlyú anyag. 3,6 dl kb fél kg. Nyugodtan lisztezd, de ne kőkeményre.
Sok sikert: pezo / Gyöngyi
Tegyél hozzá még lisztet, nem lesz kemény állagu, épp csak formázható legyen.
szia! Szeretném megkérdezni, hogy meddig áll el?:)
Szia! Sokáig, már december első heteiben megsütöm, a karácsonyfára is teszek fel, és ha véletlenül marad belőle még az újévben is finom, nem romlandó.
Kellemes ünnepeket kívánok: pezo / Gyöngyi