Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes non plus ultra

Színes non plus ultra
Színes non plus ultra
57 perc / előkészület: 45 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már szemezgettem ezzel a sütivel, hogy ezzel bővítem a lakodalmas sütik repertoárját, és most jött el az ideje, hogy kikísérletezzem a saját receptemet. Ez lett a végeredmény.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Habhoz

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a vaníliás cukorral, a porcukorral, a sütőporos liszttel szétmorzsoljuk.
  2. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat, addig gyúrjuk gyors mozdulatokkal, amíg összeáll.
  3. A tésztát kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű kiszúróval kerek tésztakorongokat szaggatunk. Én 4 cm-es kiszúróval készítettem.
  4. Tepsibe rakosgatjuk. Vigyázzunk, hogy a tészta teteje ne legyen lisztes, mert akkor a hab nem fog jól tapadni a tetejére.
  5. A tojásfehérjéket a porcukorral és a citromlével habosra verjük. Nem lesz kemény tojáshab belőle. Ha kész a hab, tetszőlegesen meg is színezhetjük. Nyomózsába töltjük, amibe sima szélű csövet teszünk.
  6. A tésztakorongok tetejére nyomunk egy kis habot, és 180 fokon 10-12 percig sütjük, előmelegített sütőben.
  7. Ha a habos tésztakorongok kihűltek, kettőt-kettőt összetöltünk. Én baracklekvárral és a rózsaszínűeket vegyes lekvárral töltöttem meg, de mindenki ízlésének megfelelően más lekvárral is megtöltheti.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 1 746
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
165 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habcsókos süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

649
finomliszt 50 dkg
porcukor 13 dkg
sütőmargarin 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 4 db
sütőpor 1 csipet
tojásfehérje 4 db
porcukor 30 dkg
citromlé 2 kk
ételfesték 2 csepp
sárgabaracklekvár 15 dkg
meggylekvár 15 dkg