Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes saláta télire

Színes saláta télire
Színes saláta télire
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugye milyen jó, mikor a zöld paradicsomot fel tudjuk használni??? Ráadásul még egy finom és gusztusos savanyúságot kapunk.... :-)))

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha netán a lé mennyisége kevésnek bizonyulna, csináljunk bátran ugyanilyen keveréket, és öntsük rá, ha pedig meg maradna, öntsük egy üvegből készült üvegbe, zárjuk le, és jó lesz más savanyúságra!!!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztára mossuk az üvegeket. Megmossuk a paradicsomokat, leszárazzuk. A hagymákat megpucoljuk. A paprikákat kicsumázzuk. Az esetleges hibáktól mentesen legyaluljuk, vagy vékony szeletekre vagdossuk.
  2. A fűszereket ledaráljuk kávédarálón. Majd meghintjük a zöldségeket a fűszerekkel, kesztyűt húzunk, és alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol jól átjárja. Kb. 30 percig állni hagyjuk, amíg jól összeérnek az ízek.
  3. Amíg áll, elkészítjük a levet. Kimérjük a vizet, hozzáadjuk az ecetet, cukrot, sót, borként, és addig keverjük, míg minden elolvad.
  4. Üvegbe rakjuk a zöldségeket, és rászedjük a levet úgy, hogy jó tele legyen! Lezárjuk jó erősen! Minimum 1 hónapot várjunk, míg az ízek összeérnek! Aztán fogyasztható. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 395
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
711 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, fűszerek házilag, befőtt

egyéb elnevezések

zöldparadicsom saláta,zöld paradicsomos vegyes savanyúság,vegyes savanyúság,télre savanyúság,paprikás savanyúság,lila hagymás savanyú,fűszeres savanyúság

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

467
víz 1.2 l
ecet 1.8 dl
36 g
cukor 180 g
borkén 1 késhegynyi
lila hagyma 6 közepes db
zöldparadicsom 1.5 kg
kápia paprika 4 közepes db
bors 1 teáskanál
koriandermag 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
mustármag 1 kk