Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes túrótorta

Színes túrótorta
Színes túrótorta
130 perc / előkészület: 80 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet cukrász barátnőmtől kaptam, vele csináltam először. Az Ő kifejezésével: "30 percig nem kukucska."

Azóta elég sokszor csináltam, mindig más színvariációval. Minden évben valamit variálok rajta, idén fondant-figurákat csináltam, és cukordíszítő cuccot raktam rá. A család van, hogy megretten a színek miatt, de mindig hajlandóak megenni. :)

hozzávalók / 8 adag

A tortalap piskótájához

A túrótöltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: a 6 tojást sárgájával együtt verjük habosra. Fontos, hogy tényleg habos legyen, mert különben nem jön fel a tészta.
  2. A lisztet, a cukrot, a sütőport mérjük ki, és adjuk hozzá együtt. Ekkor ha van kedvünk, színezzük meg. (Ha sárga festéket adunk hozzá, akkor olyan 'szép' piskótaszíne lesz, ha egyéb színeket, akkor futurisztikus hatása lesz.)
  3. Kerek tortaformába tegyük a tésztát. Ha nem teflonos a formánk, akkor érdemes kivajazni, zsemlemorzsával meszórni, úgy nem fog a formához ragadni.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük. (Ha légkeverésesre állítjuk, akkor 10%-kal kisebb hőmésékletre állítsuk be, ha gázsütőnk van, akkor 4-5 fokozatra csavarjuk. Sütöttem már mind a két módon, működik a recept.) 30 percen keresztül ne nyissuk ki a sütőt, bármennyire szeretnénk is, mert összeesik a tészta.
  5. 30 perc után végezzünk tűpróbát.
  6. A túrótöltelékhez készítsük el a vaníliás pudingot, és hagyjuk kihűlni. (Én 4 ek cukrot teszek hozzá, de ez ízlés kérdése.)
  7.  A zselatint 25 dkg vízzel melegítsük össze, amíg fel nem oldódik, utána hagyjuk, hogy kihűljön.
  8. Verjük keményre a habtejszínt.
  9. Mindent forgassunk bele, és adjunk hozzá színeket.
  10. A kihűlt tortát vágjuk ketté, és tegyük vissza a tortaformába az alsó részét. Öntsük rá a túrós tölteléket, és tegyük rá a felső piskótát. Így tegyük a hűtőbe legalább 4-5 órára.
  11. Díszíthetjük csokival, fondant-nal vagy ami kéznél van.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 29 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiszfóka

Mióta szakács: 2011.12.30.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrókrémes piskótatorta, színes túrós-pudingos torta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

almamag
almamag Sun, 2013-03-31 08:20

Érdekes ízlésed van! Ez minden, csak nem egészséges. Hogy a családod megeszi? Hát... :-(

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2012-01-07 00:00

Kiszfóka!
Én a torta variációkat nem az agyon ételszínezett tortáknál merítem ki, hanem a torta ízében és formájában... Te gondoltál már erre?

zsuzsi965
zsuzsi965 Fri, 2012-01-06 20:29

Háát... Nem csodálom, hogy a családod megrettent. Vagy ez volt a célod vele?

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2012-01-05 21:00

Nem tudom ki hogy van vele, de én az itthon elkészített ételeknél, sütiknél, hacsak lehet elkerülöm a színezéket, ez alól max. a tortáim burkolására használt fondantot színezem, ill az ételeknél is próbálom kerülni a színezéket és az állományjavítókat is. Így is ha akarjuk ha nem, sok egészségre nem épp hasznos dolgot eszünk meg... Gondoljunk csak bele a felvágott félékbe, a konzervekre, üdítőkre...
Ja, és kedves Kiszfóka: AZ VAGY, AMIT MEGESZEL...

Lengyel Anikó
Lengyel Anikó Thu, 2012-01-05 16:31

Ne haragudj de ez a legkisebb mértékben se nevezhető étvágygerjesztőnek vagy gusztusosnak... A te családod ezt hogy tudja megenni?

584
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
porcukor 12 dkg
sütőpor 1 csomag
ételfesték 1 kávéskanál
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 4 ek
tej 0.5 l
tehéntúró 43 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 15 dkg
zselatinfix 1 csomag
víz 2.5 dl
habtejszín 5 dl
ételfesték 1 kávéskanál