Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szív alakú gesztenyés torta

Szív alakú gesztenyés torta
Szív alakú gesztenyés torta
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Testvérem születésnapjára készült. :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját 30 dkg cukorral és 6 ek vízzel kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét szintén 6 ek vízzel felverjük és a maradék 8 dkg cukorral.
  3. A lisztnek a felét hozzáadjuk a tojássárgájához. Lassan összekeverjük, majd a tojásfehérjének a felét.
  4. A fentmaradt lisztbe tesszük a sütőport, ezt szintén a tojássárgájához lassan keverjük. Végül a fentmaradt tojásfehérjét is.
  5. Kivajazott, lisztezett tortasütőbe öntjük, és megsütjük.
  6. Krém: a tejben megfőzzük a pudingot. Amíg hűl, addig kikeverjük vajjal a gesztenyemasszát és a cukrot.
  7. Felverjük a hulalát.
  8. Amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyekrémet és a felvert tejszín felét.
  9. A kihűlt tésztát 3 felé vágjuk. A piskóta alsó lapját megkenjük a krémmel, erre jön a következő piskótacikk, majd megint krém és a harmadik piskótacikk.
  10. A torta tetejét és körben bevonjuk a megmaradt krémmel, majd ízlés szerint díszítjük. A felvert tejszín megmaradt részével dekoráljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 688
elküldve: 4
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes gesztenyetorta, szülinapi torta gesztenyekrémmel, gesztenyés torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1185
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
víz 6 ek
víz 6 ek
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
cukor 8 dkg
sütőpor 0.5 csomag
gesztenyemassza 500 g
porcukor 20 dkg
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
növényi habtejszín 200 ml
vaj 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag