Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szivárványhal-torta

Szivárványhal-torta
Szivárványhal-torta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végtelenül egyszerű, de annál látványosabb torta kicsiknek és/vagy halaknak.

hozzávalók / 8 adag

A tortalaphoz

A díszítéshez

ajánlat

Akár lekvár nélkül, csak fehér csokival vagy étcsokoládéval is készíthetjük, ahogy tetszik.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tortalaphoz

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval és a cukorral elkezdjük habbá verni. Mielőtt teljesen kemény lenne a hab, hozzáadjuk az olajat, majd egyenként a tojások sárgáját, tovább keverjük a habverővel.
  3. Ha már elég kemény a hab, fakanállal beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tésztát a tortaformába öntjük, és betesszük a sütőbe. A hőmérsékletet 180 fokra mérsékeljük.
  5. Kb. 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e.
  6. Ha megsült, a tortalapot kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

A díszítéshez

  1. A kihűlt piskótából kivágunk egy kisebb cikket, előtte képzeljük el, vagy karcoljuk be a tésztán, hogy hogyan fog jól mutatni.
  2. A hiányzó cikkel szemben kivágunk egy pici háromszöget, és ide illesztjük a nagyobb cikket, ez lesz a halacska farka.
  3. A hal testét az "arc" kivételével megkenjük az eperlekvárral, a cukrokkal felpikkelyezzük. Egy cukorkát hagyjunk ki a hal szemének.
  4. A tészta többi részét vonjuk be olvasztott fehér csokoládéval, és illesszük a helyére a szemet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 7 962
elküldve: 3
receptkönyvben: 97
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

halas torta, hal formájú torta, haltorta cukrokkal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

natasa11
natasa11 Mon, 2015-08-17 09:48

Elkészítettem a tortát az unokahúgom első szülinapjára, nagyon csinos is lett, de tapasztalataimat szeretném megosztani, hogy hogyan lehetne jobb. A tészta kicsit sűrű lett így, egy könnyedebb piskótatészta jobb volna hozzá. Először kettészeltem a kerek tortát és tettem bele fehércsokis krémet is: 1 vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 2 tábla fehércsoki, 25 dkg mascarpone, ezzel kentem meg középen. A tetejére fehércsokit öntöttem, csak a fej részére, de jobb lett volna, ha az egészet azzal vonom be és nem rakok rá eperlekvárt, mert az eperlekvártól feloldódott a smarties és másnapra csúnya lett, szedhettem le, viszont ahol fehércsoki volt a bevonat, ott nem ázott át, szóval szerintem érdemes az egészet azzal bevonni. A színes cukorkák kirakásánál pedig első kirakásnál hibásan, másodiknál már jobban követtem a szivárvány színeinek a sorrendjét.

445
tojás 6 db
napraforgó olaj 5 ek
finomliszt 25 dkg
cukor 20 dkg
1 kávéskanál
sütőpor 1 kávéskanál
színes cukorka 4 ek
eperlekvár 5 ek
fehér csokoládé 10 dkg