Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szivárványos csokoládé torta -Csokitorta 6.

Szivárványos csokoládé torta -Csokitorta 6.
Szivárványos csokoládé torta -Csokitorta 6.
170 perc / előkészület: 100 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek sütni, de igazán otthonra csak úgy nem pepecsel az ember ennyit. Ahhoz, hogy tortát készítsek, alkalom kell. Az anyósomnak készítettem a születésnapjára a tortát. Azt hiszem, semmi újdonság nincs benne, csak nagy sikert arattam vele, azért teszem ide a receptek közé. Én is szeretem nézegetni a tortákat, mert ötleteket tudok meríteni belőle.
A színes lapok ötletét innen vettem, a krémet innen tanultam. A fondant készítését megtanulhatod innen.
Két képet készítettem. Az egyiket még egészben, a másikat, amikor már szeltünk belőle, hogy látszódjanak a színek. A papír kicsit megviselt lett alatta:( Felszelve megnézhetitek itt.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

ajánlat

Aki nem ismeri ezt a csokoládékrémet, ajánlom neki, hogy próbálja ki. Én már sokfélét csináltam, de ez mindegyiket "veri". Nagyon finom.
Ha csak 3 lapból készítitek a tortát, akkor elég a fele mennyiséget elkészíteni a krémből. Mondjuk nálunk nem vész kárba a felesleg, mert elfogy csak úgy magában is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése:


  1. A piskótából a szokásos módon 5 lapot készítünk.
  2. Mindegyik lapot más színnel színezzük (ételfestéket használtam, de bármilyen természetes színezék is jó).
  3. Az alsó lap marad piskótaszínű, a második bordó, a harmadik narancsos, a negyedik zöld, az ötödik rózsaszín.

A krém készítése:


  1. A 4 tojást 6 ek cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a 6 dl tejet.
  3. Egy kisebb tálban a 10 ek lisztet a 4 ek kakaóval elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez.
  4. Kézi habverővel simára keverjük.
  5. Lassú hőfokon, állandó keverés mellett besűrítjük.
  6. A krémet lehűtjük, közben néhányszor átkeverjük.
  7. A margarint 10 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet, és tovább keverjük.
  8. A mázhoz 1 tábla étcsokoládét, az olajat, a tejszínt vagy tejet és a rumot egy tálba öntjük, majd gőz fölött megolvasztjuk.

Összeállítás:


  1. A kihűlt piskótákat megkenjük a krémmel, a tetejére ráöntjük a csokimázt. A torta oldalát is bevonjuk a csokikrémmel, és ezzel a hibákat szépen elfedjük:)
  2. A tetejére rárakjuk a rózsákat. Hűtőbe tesszük, majd átadjuk az ünnepeltnek. Ott maradunk, hátha megkínál bennünket a művünkből:D
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 047
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz Éva

Mióta szakács: 2010.06.10.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta színes piskótával, főzött krémes csokitorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-07-23 10:06

szeva65!Köszi, remélem ügyes leszek, és meglepem az én életem párját.Imádja az édességet, a csokit meg csokival!!!Én elvagyok az anyósommal, azaz megvagyunk.Akkor vágódtam el nála, mikor kiderült, a házasságkötés után, nem náluk fogunk lakni, hanem volt olyan szerencsénk, hogy külön kezdtünk,igaz,42 négyzetméteres lakásban, de külön.Após elfogadta, ő nem.És nekem itt végem lett.Érdekes, a fia mondta ki, hogy mi a terv, az nem volt baj, csak én.Én vittem el a fiát, nem?!Na ez van, beszélni még tudunk.sziaÉva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-07-23 09:38

Sz Éva!Köszi a tippet arra, hogyan csináljak rózsát!Azt hiszem, hogy nagyon szeretheted az anyósodat, ha ilyen szép és piros rózsás tortát készítettél neki?Ez ritka dolog ám!!!Én megpróbálom, de majd a nagy ünnepre, szeptember 4-re,amikor is a házassági évfordulónk lesz,méghozzá a 17.!!Addig is szorgalmasan gyakorolgatom a rózsa készítését, a torta az maga úgy néz ki, menni fog.Köszi szépen!!Éva-Anyóca

szeva65
Sz Éva / szeva65 Fri, 2010-07-23 09:51

A rózsa az narancssárga akart lenni:)
És igen, szeretem az anyósomat, de ez az Ő részéről is így van.
Szeptemberig már kész profi leszel! Addigra már teljesen kifinomíthatod a technikádat.

Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-07-22 18:27

Sz Éva!Ez csodás, remekmű!A rózsákat is te csináltad???Nagyon spéci vagy!Gratulálok!Éva-Anyóca
Kevésbé ügyes kezűnek is menni fog???

szeva65
Sz Éva / szeva65 Fri, 2010-07-23 09:27

Ha ki akarod próbálni a rózsa készítését, vegyél egy darab gyurmát a kezedbe, és azon próbálgasd.

Éva

szeva65
Sz Éva / szeva65 Fri, 2010-07-23 09:05

Szia Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen a dícséretet.
Hát azért a remekműtől messze van, mert láttam ettől sokkal szebbeket is:))
A rózsákat szerintem bárki megtudja csinálni, nem egy bonyolult dolog. Pillecukorból készült fondantból csináltam.

Éva

517
tojás 10 db
finomliszt 10 evőkanál
cukor 10 ek
sütőpor 1 csomag
tojás 4 db
cukor 16 ek
tej 6 dl
finomliszt 10 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 4 ek
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tej 2 ek
rum 1 teáskanál
cukorfondant 5 dkg