Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szivárványsüti cukor nélkül

Szivárványsüti cukor nélkül
Szivárványsüti cukor nélkül
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom szülinapi tortájának főpróbájaként sütöttem ezt a tekercset. Nagyon könnyű, ízletes desszert kerekedett a receptből.

hozzávalók / 8 adag

Krém előkészítése

Piskóta elkészítése

  • 6 db tojás (szétválasztva)
  • 6 ek víz
  • 3 ek kristályos édesítőszer (negyedannyi ugyanannyi, ha xilitet használunk, akkor abból 6 evőkanálnyi kell)
  • 7.5 evőkanál zabliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 4 csepp sárga, piros, kék ételfesték (minél sűrűbb, annál kevesebb kell belőle)
Szólj hozzá!

elkészítés

Krém előkészítése

  1. 4 dl tejet felteszünk melegedni az édesítővel és a vaníliarúd kikapart belsejével. A maradék 1 dl tejben simára keverjük a pudingport, és a melegedő tejbe öntjük, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta elkészítése

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, oly módon, hogy minden sárgáját külön-külön kis tálkába teszünk (pl. műzlistálka).
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral, és mérjük meg. (nekem kb. 20 dkg lett, ezt kell majd elosztanunk hatfelé, ami 3,33 dkg)
  3. Minden egyes sárgájához, tegyünk 1 evőkanál vizet, 1/2 evőkanál negyedannyi ugyanannyi édesítőt (ha xilitet, vagy más 1:1 arányú édesítőt használunk, akkor abból 1-1 ek-nyit tegyünk a tojásokhoz) és 3,33 dkg lisztet. Minden tálka tartalmát keverjük simára.
  4. Színezzük meg a sárga masszákat: a pirosat 4 csepp piros, a narancsot 2-2 csepp sárga és piros, a sárgát 4 csepp sárga, a zöldet 2-2 csepp sárga és kék, a kéket 4 csepp kék, a lilát pedig 2-2 csepp kék és piros ételfestékkel. Ezekkel is keverjük simára a tojáskrémet (akkor jó, ha sötétebbek a színek a kívánt végeredménynél, mert a fehérjehab sokat fakít majd rajtuk).
  5. Végül egy csipet sóval verjük kemény habbá a fehérjét. A hablapáttal vágjuk a tálban hatfelé, és egy-egy részt keverjünk a színezett krémekhez.
  6. Teáskanál segítségével, csíkonként igazítsuk el a színezett habokat egymás mellé a sütőpapírra a következő sorrendben: piros-narancs-sárga-zöld-kék-lila, amíg a tészta tart. 15-17 perc alatt süssük meg a piskótát az előmelegített sütőben. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
  7. Ha elkészült, vegyük ki, óvatosan válasszuk le (még melegen) a sütőpapírról, majd helyezzük vissza rá, és tekerjük fel: így hagyjuk teljesen kihűlni.

Betöltés

  1. A habtejszínt verjük kemény habbá a habfixszel. A teljesen kihűlt pudingot is keverjük simára habverővel, és 4-5 részletben adjuk a tejszínhabhoz.
  2. A vaníliás krémmel (ne túl vastagon) töltsük be a kitekert, kihűlt piskótát, majd szorosan tekerjük vissza. Kívülről nem szükséges dekorálni, díszíti önmagát.
  3. Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük hűtőbe.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 313
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szivárványos piskótatekercs, piskótatekercs másképp

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

242
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
folyékony édesítőszer 15 ml
vanília 1 db
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
tojás 6 db
víz 6 ek
édesítőszer 3 ek
zabliszt 7.5 evőkanál
sütőpor 1 tk
ételfesték 4 csepp