Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szívecske alakú sós perec

Szívecske alakú sós perec
Szívecske alakú sós perec
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük ezt a sós sütit. Már sokszor csináltam, akkor perec alakúak lettek.

A szívecske forma tesóm szülinapjára lett kitalálva. Nem csak hogy sokáig eláll, de strapabíró is smiley , ugyanis kibírta az utat egészen Egyiptomig smiley.

Jó pár buli alkalmából lett elkészítve, és mindenhol sikert aratott. Könnyű elkészíteni és gyorsan kész van.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet gyúródeszkára halmozzuk, közepére tesszük a vajat, a tejfölt, egy tojást, és megsózzuk.
  2. Jól összegyúrjuk, vékony csíkokat sodrunk belőle, és megformázzuk őket (persze nem csak szívecske formára lehet formázni, hanem akár perecre is).
  3. Megkenjük a másik tojássárgájával, és sütőben 10 percig pirosra sütjük.
  4. Közben a tojásfehérjéből sok sóból és kevés lisztből pépet keverünk, majd rácsurgatjuk a kisült perecekre (én kanállal szoktam csinálni).
  5. Néhány percre visszatesszük a sütőbe (én 5 percre szoktam visszatenni), majd kivesszük, és tálcára rendezve hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 514
elküldve: 5
receptkönyvben: 115
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

nnyuszi

Mióta szakács: 2011.10.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós szívek, perec

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RoseW
Fahejja / RoseW Mon, 2012-10-29 11:20

Szia nnyuszi!
Mindenek előtt szeretnék köszönetet mondani ezért a receptért! Először egy fél éve sütöttem meg, mert sós sütit akartam csinálni, de már meguntam a sajtos rudacskákat. Azóta legalább tízszer. És az a legjobb benne hogy képtelenség elrontani, így mindig osztatlan sikert arattam. A legtöbb barátomnak ez a kedvenc sütije. Azóta volt már perec, rudacska, betű és szemgolyó formája is. És bármilyenre is készítettem, mindig ugyanolyan finom lett.

nnyuszi
nnyuszi / nnyuszi Thu, 2012-11-01 17:52

Örülök neki hogy ennyire kedvenc lett :)
Igen, nagyon egyszerű és pillanatok alatt elfogy, végülis nálunk nem szokott sokáig tartani :)

Jucci
Jucci / Jucci Wed, 2011-11-16 19:06

Kedves nnyuszi!
Most próbálom kivárni,hogy kihűljenek a perecek.
Nagyon finom lett,és nagyon könnyű elkészíteni.Főleg a tojásfehérjés sós massza nagyon tetszik!
Köszi!
Jucci

1531
finomliszt 50 dkg
margarin 10 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint