Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szívecskés szilvás pite

Szívecskés szilvás pite
Szívecskés szilvás pite
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egészen könnyű, vasárnapi sütemény! Tipikusan az az eset, amikor az ember nem tervezi a sütést, de aztán mégis szeretne valamit készíteni, és szétnéz a konyhában, miből gazdálkodhat :)! Egy kis fagyasztott szilva, egy kis liszt és vaj... és már kész is a szilvás pite, ami pillanatok alatt elfogyott. A szívecskés motívum pedig kissé különlegesebbé is tette -ezt az egyébként egyszerű- finomságot :) !

hozzávalók / 5 adag

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 tojás a kenéshez

Töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáöntjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojássárgáját, és összegyúrjuk.
  2. A tésztát hűtőben pihentetjük legalább fél óráig.
  3. A töltelékhez a kimagozott szilvát kisebb kockákra vágjuk. A cukrot egy lábasban kissé karamellizáljuk, majd hozzáöntjük a szilvát és a vizet. Ezt óvatosan tesszük, mert a karamell serceghet, és össze is kap kissé.
  4. Tetszés szerint fahéjjal ízesítjük, és kevergetve addig forraljuk, míg a karamell szépen el nem olvad benne. Ekkor belekeverjük a búzadarát, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik kissé.
  5. A kész tölteléket kihűtjük.
  6. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket kör alakúra nyújtjuk, és a formába simítjuk. Erre töltjük a már kihűlt szilvás tölteléket.
  7. A tészta másik feléből szívecskéket szúrunk, és elhelyezzük a sütemény tetején.
  8. Tojással megkenjük, és előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.
  9. Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 854
elküldve: 2
receptkönyvben: 91
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tésztaszívecskés pite, szilvás pite, szilvás pite szívecskével díszítve

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsik
zsuzsik Sat, 2013-08-17 23:52

Szia,
lenne egy kérdésem: friss szilvából is elkészíthető, vagy jobb hozzá a fagyasztott?

theodelinda
Kingus / theodelinda Sun, 2013-08-18 08:33

Szia! Friss szilvából is készíthető :) ! Sőt...szerintem abból még finomabb :) ! Jó sütögetést! Kinga

zsuzsik
zsuzsik Wed, 2013-08-21 23:46

Köszönöm a receptet, és a díszítés ötletét is. Nagyon finom és mutatós sütemény :) Ajándékba vittem, nagy sikert aratott.

theodelinda
Kingus / theodelinda Thu, 2013-08-22 09:06

Nagyon szivesen! Örülök, hogy ízlett és sikered volt vele :) ! További jó sütögetést! Kinga

Sera1
Sera1 Sat, 2013-08-10 22:09

Köszönöm a választ!:) Így "okos" telefonról valamiért nem látom a többi hozzávalót.:-)
Szupernek tűnik amúgy!

Sera1
Sera1 Sat, 2013-08-10 16:25

Jól hangzik, de mennyi víz és búzadara kell bele???

theodelinda
Kingus / theodelinda Sat, 2013-08-10 18:15

Szia! 1,5 dl víz és 2 evőkanál búzadara. A hozzávalók mellett ha lejjebb pörgetsz, akkor ott szerepel! Kinga

KisEdi
Edi / KisEdi Fri, 2013-05-03 13:03

Pont egy ilyen receptet kerestem a tavaly nyár végén lefagyasztott szilvámhoz :) Köszönöm!