Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szívtorta

Szívtorta
Szívtorta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még Valentin napra készült a sütemény. Kis társaság gyűlt össze nálunk, ezért írtuk rá a neveket is.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Születésnapokra, családi rendezvényekre kedves ajándék.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként, esetleg átszitálva hozzáadjuk a lisztet, sütőport.
  2. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és lazán a lisztes masszához forgatjuk.
  3. Szív alakú sütőformába tesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Kartonpapírból a sütőforma alapján sablont vágunk (keménypapírból csináltam, és bevontam folpackkal), ezen nyújtjuk ki a marcipánt, amivel a torta tetejét díszítjük. Ha a fóliát megszórjuk egy kis liszttel, nem ragad rá a marcipán.
  5. A krémhez a vajat a cukorral, kakaóporral és tejszínnel habosra keverjük, és kis időre a hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Mikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük a kakaós krémmel. A tetejére is teszünk a krémből, és ráhelyezzük a marcipánt. A széleit elegyengetjük.
  7. Végezetül rátesszük a díszítést. Mindenki ízlése és fantáziája szerint díszítheti.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 661
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Panyitimi

Mióta szakács: 2008.12.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

marcipános piskótatorta, szívtorta Valentin napra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

492
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csipet
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
habtejszín 1 dl
kandírozott ananász 5 dkg
marcipán 25 dkg
színes cukorka 2 ek