Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szódás kenyér ahogy Pex készíti

Szódás kenyér ahogy Pex készíti
Szódás kenyér ahogy Pex készíti
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi ajándékom volt a River Cottage - Minden napra című szakácskönyv, mely ihlette a kenyeret.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálba tesszük.
  2. A joghurtot elkeverjük a vízzel, melyet beleöntünk a liszt közepére, finoman összedolgozzuk, ha szükséges, egy kis tejet öntünk a tésztához.
  3. Miután összedolgoztuk (nem kell hosszasan), egy lisztes felületre tesszük, és cipót formálunk belőle.
  4. Közben a sütőt előmelegítjük (én gázsütőben 6-os fokozaton készítettem).
  5. A tepsire sütőpapírt helyezzük, és arra tesszük a cipót, két irányban kissé mélyebben bevágjuk, megszórjuk liszttel, és 45 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 894
elküldve: 8
receptkönyvben: 146
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Pex

Mióta szakács: 2013.01.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

szódabikarbónás kenyér, joghurtos kenyér, házi kenyér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kdrita
kdrita / kdrita Mon, 2013-03-18 14:52

Szia Pex

Nagyon finom lett. Csak egy kérdés a szódabikarbónát sütőporra nem lehet kicserélni mert a lányomnak nem tetszik a kenyér illata. Az íze finom csak a "szaga" nem jó anya..)
Köszi

Matildácska
Matildácska Sun, 2013-02-24 22:51

Ezt el is készítem holnap! Nagyon orulok,hogy megláttam a receptet:))) Angliában éltem sok-sok évig és rendszeresen vettem szóda kenyeret. Az a megérzésem ez a cipócska finomabb lesz mint,a bolti;-)

Timancs
Timancs Fri, 2013-01-11 15:07

Mindig nagyon tetszenek a kenyerek képei! Ez is csodás! De miért nem vágtok bele, hogy láthassuk a kenyér belsejét?
Minden kenyér minősége a belsején mutatkozik meg!
Kérlek szépen benneteket kedves hobby pékek, hogy legközelebb egy szeletet is fotózzatok le!!!!
Köszönöm!!!
További jó gyúrást-dagasztást!

pex
Pex / pex Fri, 2013-01-11 23:24

Nagyon szépen köszönöm! :-) Ígérem, a legközelebbi kenyérről szeletelt fotót is készítek és felteszem.

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-01-11 10:51

Es nem irtad, hogy milyen finom lett, hogy izlett a csaladnak vagy neked? Koszi:))

pex
Pex / pex Fri, 2013-01-11 23:31

A párommal kóstoltuk, mind a kettőnknek nagyon ízlett, már az illata is finom volt. Az állaga tömör, laktató.

1010
finomliszt 50 dkg
1 tk
szódabikarbóna 2 tk
joghurt 3 dl
víz 1 dl
tej 0.3 dl