Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szódás kenyér ahogy Tésztásfül készíti

Szódás kenyér ahogy Tésztásfül készíti
Szódás kenyér ahogy Tésztásfül készíti
50 perc / előkészület: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az élesztőre érzékenyek fogyaszthatják! Finom ropogós a héja. A családom minden tagja szereti. Reggel korán megsütöm. 3 nap múlva is friss.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem tartalmaz élesztőt. Akik érzékenyek az élesztőre, biztonságosan fogyaszthatják!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só).
  2. A sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeveréssel).
  3. Amikor bemelegedett a sütő, akkor kezdjük összekeverni a többi anyagokkal. Hozzáadjuk a joghurtot, a vizet, és összekeverjük lazán kézzel a száraz anyagokkal. Nem kell úgy, mint a kelt tésztát, a kenyeret. Elég akár fakanállal összekeverni,  a szódabikarbóna dolgozni kezd benne. A lisztezett deszkára tesszük, és cipót formázunk belőle. A tetejét bevagdossuk. Így könnyeben tudnak sütés közben a gázok szabadulni! Meghintjük liszttel kicsit a tetejét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és betesszük a már előre bemelegített kenyeret a sütőbe. Amikor szép barna lesz és kopogós a teteje, ropogós a héja, 45-50 perc múlva kivesszük. Deszkára téve megvárhatjuk, amíg kihűl.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 490
elküldve: 8
receptkönyvben: 78
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ír szódás kenyér, szódás joghurtos kenyér, kenyér élesztő nélkül

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judit6
Kif Lee / Judit6 Sun, 2014-04-27 21:06

Jelentem, készen van. Nagyon finom. Folyamatosan (szeletelés helyett) tépkedem és igazi vajjal tömöm be :)
Egyébként az eszkimó szeleted is nagyon jó, szerdán apósom kedvéért újra elkészítem.
Nagyon köszönöm, hogy a recepteiddel picit én is büszkélkedhetek :)

Szép estét kívánok,
Judit

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sun, 2014-04-27 23:32

Kedves judit6

Örömmel hallom, hogy jól sikerült. A kenyér, tésztáját szoktam 8 részre osztani , kis zsemléket formázok, reggeliző zsemlék , semmi nem marad , 4-en megesszük, pillanat alatt. Próbáld meg , megéri! :)
Az Eszkimó szelet az a csúcs , nem győzzük ! Húsvétra is azt sütöttünk.
További sütést , főzést kívánok!
Tésztásfül

Judit6
Kif Lee / Judit6 Sun, 2014-04-27 19:37

Annyira jó, hogy épp a Te receptjeid között bóklásztam, már régóta keresem ezt a kenyeret. Nem is bírom ki reggelig, irány a konyha.
Köszönöm :)
Judit

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sun, 2014-04-27 21:03

Szia Judit6,

Gyorsan elkészül, félkilós kenyeret szoktam , frissen majdnem elfogy . A ropogós kenyér héja igen finom. Jó étvágyat kívánok hozzá! Örültem , hogy hozzá segíthettem .
Tésztásfül, Ellák

486
finomliszt 50 dkg
szódabikarbóna 1 kk
sütőpor 1 kk
1 kávéskanál
joghurt 2 dl
víz 2 dl