Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szójás csirke thai tésztával

Szójás csirke thai tésztával
Szójás csirke thai tésztával
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan, olcsón elkészíthető, mégis igen finom és laktató étel. Nálunk a slágerlistán előkelő helyen áll.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük. Köré helyezzük a fokhagymagerezdeket. Megszórjuk durvára őrölt borssal, az ötfűszerrel, szétkenjük rajta a parikakeveréket (Erős Pista), és szétlocsoljuk rajta a szójaszósz felét (kb. 2 dl). Sózni nem szabad!
  2. Alufóliával letakarjuk, és közepesen meleg sütőbe helyezzük. Kb. 10-15 perc után a fóliát felemelve meglocsoljuk a sörrel, vagy alaplét öntünk alá, és visszatakarjuk. Készre sütéshez (pirítás) levesszük róla a fóliát.
  3. A tésztát lobogó, enyhén sózott vízben megfőzzük (ízlés szerinti méretre törve), és leszűrjük.
  4. Wokban 1 dl olívaolajat hevítünk, durvára őrölt koriandermagot (kb. 1 mk) dobunk rá, és hozzáadjuk a vékonyra felvágott vöröshagymát és káposztát. Nagylángon, állandó forgatás mellett megdinszteljük ress állapotáig. Sózni nem kell! 
  5. Ha a káposzta áttetszővé vált, hozzáadjuk a leszűrt tésztát, és ismét nagylángon forgatva, pár percig pirítjuk, végül meglocsoljuk világos szójaszósszal (kb. 2 dl). Utoljára összeforgatjuk, és forrón a csirkehússal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 497
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Robág Etnel

Mióta szakács: 2011.06.15.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szójaszószos csirke, thai tésztás csirkeszárny, kínai csirkeszárny

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Robág Etnel
Robág Etnel / Robág Etnel Tue, 2012-08-14 18:37

Köszönöm szépen Katica!
Ha már megkedvelték ezt az ételt, javaslom, közelítsenek egy kicsit az eredeti keleti ízek irányába és legközelebb sötét, édes szójaszósszal készítse el.
Intenzívebb az íze és még finomabb!
További jó főzőcskézést kívánok: Gábor

katica92
katica92 Tue, 2012-08-14 17:58

köszönöm szépen ezt a rendkívül finom receptet, igen nagy sikere volt :) főleg azért, mert egy-két családtagom igen válogatós, legfőképp a húgom, aki, miután evett ebből a finomságból, odajött hozzám, és azt mondta: "nagyon finom volt, nem erősen fűszeres, de mégis telt ízű, de leginkább a szaft ízlett a legjobban" :)

1190
csirkeszárny 10 db
spagetti tészta 500 g
káposzta 1 kis fej
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 9 gerezd
csípős paprikakrém 1 ek
szójaszósz 400 ml
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
csirke alaplé 2 dl
olívaolaj 1.25 dl