Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szójaszószban pácolt, sajtos-brokkolis csirkemell

Szójaszószban pácolt, sajtos-brokkolis csirkemell
Szójaszószban pácolt, sajtos-brokkolis csirkemell
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy isteni finom csirkemell-különlegesség, mivel a szójaszószban pácolva már eleve eltér a megszokott ízvilágtól. Ráadásként roppanós zöldségekkel megtöltve, majonézes sajttal megsütve a tetején, valóban ízorgia! :) 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A maradék brokkolit tálaltam mellé, és sütöttem egy kis hasábburgonyát. Isteni finom:).

Az elkészítést segíti receptvideóm is, amit a youtube-on megtaláltok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, és ételízesítővel ízesített vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
  3. A paprikát vastagabb hasábokra vágjuk.
  4. Elkészítjük a pácot: egy tálban összekeverjük a szójaszószt a mézzel és a fokhagyma-gerezdeket is belerakjuk. A húst a pácba helyezzük, és jól beleforgatjuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
  5. Ezután egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A pácból kivesszük a csirkemellet, és a hússzeleteket a tepsibe helyezzük. Majd egy brokkolirózsát, egy hasáb paprikát és egy gerezd fokhagymát teszünk rájuk. Becsomagoljuk a húsokat (egyik felét kicsit ráhajtjuk), és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses, ha van) sütjük 20 percig, majd kivesszük.
  6. A reszelt sajtot a majonézzel összekeverjük, és az elősütött csirkemell-szeletekre kis halmokat teszünk belőle. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 15 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
  7. Tálaláskor a tetejét karikára vágott újhagymával megszórjuk, és forrón, frissen már fogyaszthatjuk is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 569
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött csirke, sajtos csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

618
csirkemell filé 80 dkg
brokkoli 0.5 kg
sárga kaliforniai paprika 1 db
fokhagyma 8 gerezd
szójaszósz 150 ml
méz 2 ek
majonéz 100 g
trappista sajt 15 dkg
újhagyma 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint