Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szójaszószban párolt sütőtök

Szójaszószban párolt sütőtök
Szójaszószban párolt sütőtök
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon egyszerű étel, melyet hokkaido tökből készítettem, de természetesen másfajtából is elkészíthető.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én köretként szoktam sült hal- és húsételekhez tálalni, vagy csak úgy magában is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tök belsejét tisztítsuk meg, majd vágjuk nagyobb, kb. 4cm-s darabokra. Itt-ott nagyjából szedjük le a héját, majd áztassuk hideg vízbe néhány percre.
  2. Majd öntsük le a vizet, és rakjuk át egy fazékba vagy lábasba. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi épphogy ellepi. Adjuk hozzá a cukrot és szójaszószt, majd erősebb lángon forraljuk fel az egészet.
  3. Ha felforrt, takarjuk le úgy fedővel, hogy egy kis rés maradjon a gőz elpárolgására. Főzzük tovább közepes lángon, ha elpárolgott az összes víz, kész van.
  4. Tálaláskor megszórhatjuk darált pirított szezámmaggal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 488
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

japán konyha, szójaszószos sütőtök, vegán, vegetariánus konyha, párolt sütőtök köret, vegán köret, japán hokkaido tök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

79
sütőtök 30 dkg
cukor 1 ek
szójaszósz 2 teáskanál