Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szójaszószos-fetasajtos-zöldséges makaróni

Szójaszószos-fetasajtos-zöldséges makaróni
Szójaszószos-fetasajtos-zöldséges makaróni
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját magamtól származik, minden zöldséget, fűszert én adagoltam kellő mennyiségben. A lányom sok-sok kedvence között van ez az étel is, és persze a férjuram is imádja! :)

hozzávalók / 4 adag

A zöldségekhez

A szószhoz

A fűszerezéshez

ajánlat

Lehet a zöldségeket még cukkinival is szaporítani és a zöldborsót elhagyni.
A német Lidl-ben kapható Salsa (kania) szószt én rendszeresen használom hozzá. Nem tudom Magyarországon kapható-e?
A fűszereket mindenki egyénileg sokszorozhatja vagy éppen szűkítheti. Ki milyen fűszeresen szereti.
A feta sajt kimondottan finomabbá teszi. Vigyázzunk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
Másnap is ugyanolyan finom marad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Wokban vagy teflonos edényben, olajon megdinszteljük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát.
  2. A karfiolt megfőzzük forró, sós vízbe dobva kb. 4 perc alatt, majd leszűrjük.
  3. Mellédobjuk a szeletelt paradicsomot és kalifoniai paprikát. Nagyobb lángon pirítjuk, közben kevergetjük.
  4. A borsót is hozzárakjuk, majd a karfiolt is.
  5. A fokhagymát apróra vágjuk és megszórjuk a zöldségeket.
  6. Elkészítjük a szószt.
  7. Minden alapanyagot összekeverünk és ráöntjük a roppanósra pirított zöldségekre.
  8. A fűszerekkel is megszórjuk és együtt pirítjuk, mostmár kis lángon.
  9. Kifőzzük a makarónit és a zöldségekre öntjük.
  10. Ismét nagyobb lángon, mostmár mindennel együtt pirítjuk, kavargatva, pár percig. (Ha száraznak gondolnánk, kevés vizet tegyünk hozzá.)
  11. A legvégén tesszük hozzá a feta sajtot.
  12. Jól összekeverjük. Tálalhatjuk.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 159
elküldve: 1
receptkönyvben: 149
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
701 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fetasajtos makaróni, sok zöldséges tészta, szójaszószos makaróni, szójaszószos-roppanós-fetasajtos-zöldséges makaróni

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Sat, 2011-09-24 14:12

Szia Iluska!
Kimaradt egy fél hordócskányi feta sajtom, a receptedre esett a választásom. Mikor hozzá kezdtem, láttam, hogy nincs karfiol a fagyóban. Viszont volt bébirépa, azzal készítetettem el. Így még színesebb is lett, s nagyon finom. Köszi a receptet:)

500
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
karfiol 1 kis db
zöldborsó 20 dkg
feta sajt 10 dkg
makaróni 25 dkg
póréhagyma 1 közepes db
szójaszósz 1 ek
ketchup 1 ek
cukor 1 teáskanál
ecet 1 kk
víz 4 evőkanál
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint