Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlődzsem

Szőlődzsem
Szőlődzsem
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Izabella szőlőt szerettem volna eltenni, de csak cormint kaptam. Viszont ennek a fajtának is igen finom, intenzív az íze. Húsok mellé vagy süteményhez is igen finom.

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cormin szőlőt leszemezzük, turmixban összetörjük (2,5 l lesz belőle). Így az ízletes héj is belekerül a levünkbe.
  2. Szűrőn átpasszírozzuk. Kimérjük a kívánt mennyiséget.
  3. Előírás szerint beletesszük a cukrot, zselatinfixet, és készre főzzük a lekvárunkat.
  4. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és már mehet is a kamrába.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 12 190
elküldve: 3
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szőlőlekvár, szőlőzselé, szőlődzsem corminból

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-10-08 10:11

Nahát : micsoda ízletes, illatos és látványos finomság, és eszembe nem jutott volna elkészíteni...szuper, köszönöm. :)
Éva-Anyóca

mira1
Helga1 / mira1 Fri, 2013-10-11 15:09

Szívesen! Hétvégén készül a következő adag, mert a fiaim igencsak rájártak. Ették húshoz, sütihez, de csak úgy magában is. Próbáld ki, megéri! Üdv: Helga

493
szőlő 3 kg
zselatinfix 2 csomag
cukor 1 kg