Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlőkrémes piskótatorta

Szőlőkrémes piskótatorta
Szőlőkrémes piskótatorta
75 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom, üdítő tortát most érdemes megsütni, amíg van szőlő a kertekben.

A krémhez tehetünk 20 dkg cukrot is, ha a szőlő nem nagyon édes.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk kanalanként a cukrot, amivel szép fényesre keverjük.
  2. A kemény tojásfehérjéhez egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat.
  3. A lisztet kanalanként, óvatosan (már nem géppel) fakanállal hozzákeverjük.
  4. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, beleöntjük a tésztát, és megsütjük. Ha kihűlt, kettőbe vágjuk.

Krém

  1. A szőlőt leszemezzük (egy maréknyit a díszítéshez félreteszünk), szegfűszeggel ízesített, kb. fél dl vízben megpároljuk, utána áttörjük vagy turmixoljuk. Leszűrjük, majd 1 csomag vaníliás pudingporral felfőzzük.
  2. Kikeverünk 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral, hozzáadunk 1 citrom reszelt héját és levét.
  3. A kihűlt szőlőleves pudingot összekeverjük a margarinnal.
  4. A krémmel megtöltjük a tortát, és be is vonjuk vele. Megszórjuk durvára vágott dióval, és a félretett szőlőszemekkel díszítjük. Fél napig a hűtőben tartjuk, amíg az ízek összeérnek.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 202
elküldve: 1
receptkönyvben: 5
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mátayné Zsuzsa

Mióta szakács: 2009.10.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos torta, szőlős torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

536
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
szőlő 70 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
porcukor 15 dkg
margarin 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
szegfűszeg 4 db
dió 10 dkg