Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős-barackos rétestekercs

Szőlős-barackos rétestekercs
Szőlős-barackos rétestekercs
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a rétest, most egy kicsit különlegesebbet készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A réteshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk.
  2. A barackdarabkákat összekeverjük a fele cukorral és a fele darált dióval. A maradékokat pedig a szőlővel.
  3. Egy kevés olajat összekeverünk pár kanál tejföllel. A réteslapokat egyesével letesszük, elcsúsztatva egymástól, hogy minél nagyobb felületet kapjunk. Közben mindegyiket megkenjük az olajas tejföllel. Az egyik szélénél a barackos, míg a vele szemközti szélénél a szőlős tölteléket simítjuk el.
  4. A sütőt előmelegítjük. A rétes barackos részét feltekerjük a közepéig, majd a szőlőset is. Megkenjük a felvert tojással. Papírozott sütőlemezre tesszük, és megsütjük, majd kivéve pihentetjük.
  5. Szeleteljük, közepére tejszínhabot nyomunk, és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 667
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szőlős rétes, diós-gyümölcsös rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

872
őszibarack 50 dkg
szőlő 50 dkg
cukor 15 dkg
dió 20 dkg
réteslap 4 db
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 3 ek
tejszínhab 4 ek
szőlő 10 dkg