Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős - diós linzertorta

Szőlős - diós linzertorta
Szőlős - diós linzertorta
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta kívül vajas linzertésztából áll, a tölteléke pedig diós kevert tészta, amelybe szőlőszemeket keverünk. Egyszerű, finom torta, amely leginkább a bélesekre (pl. meggyes béles) emlékeztet. Szőlőszezon lévén, érdemes kipróbálni. Mutatós, kiadós torta.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Miután kihűlt, porcukorral szórva, szőlővel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, és fóliába csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
  2. A töltelékhez a szőlőt megmossuk, megszárítjuk, leszemezzük és félbevágjuk. (Akit zavarnak a szőlőmagok, eltávolíthatja.)
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, majd a tojások sárgáját. Hozzákeverjük a darált diót, a lisztet és fahéjat.
  4. Az omlós tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy kerek tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy először a torta alját vágjuk ki. Majd a maradék tésztát összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk, és olyan hosszú 3 cm-es csíkot vágunk belőle, amely a tortaforma oldalára elegendő.
  5. Először a kerek lapot helyezzük a formába, majd a csíkot, és a tészták érintkezésénél jól összenyomjuk.
  6. A diós masszába forgatjuk a szőlőt, és az omlós tésztára öntjük.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 816
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: szüret
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szőlős linzertorta dióval, linzertorta szőlővel és dióval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyamóka
nyamóka / nyamóka Wed, 2011-09-28 17:54

Kedves Tündér! Engem is nagyon csábít a szépséges tortád, úgyhogy el is teszem a recikönyvembe, nagyon finom lehet! Üdvözöl: Éva

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-09-28 13:18

Kedves Tündér! Gratulálok, gyönyörű a tortád! Szívesen megkóstolnám. Még sosem ettem diós-szőlős sütit, pedig még receptem is van, amivel gyerekkorom óta szemezek. Itt az ideje kipróbálni. Szép napot: Gabi

753
finomliszt 24 dkg
vaj 12.5 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 8 dkg
víz 2 ek
tojás 6 db
cukor 12 dkg
dió 15 dkg
finomliszt 5 dkg
fahéj 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
szőlő 50 dkg