Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős-fahéjas pite

Szőlős-fahéjas pite
Szőlős-fahéjas pite
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a szőlőt, az idén azonban több termett, mint amit meg tudtunk volna enni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti az egészséges desszertet és a szőlőt :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
  2. A szőlőt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd leszemezzük. A nagyobb szőlőszemeket félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjukat. A kisebb szemeket hagyhatjuk egészben. Az előkészített szőlőszemeket megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal, keményítővel, és jól elkeverjük.
  3. A tésztát kettéosztjuk, cipókat formázunk belőlük, amelyeket jól lisztezett felületen 22x33 cm-es lapokká nyújtjuk.
  4. Az egyik tésztalapot egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy legyen egy kis pereme. A tésztát megszórjuk kekszmorzsával, ráöntjük a szőlős tölteléket
  5. Elegyengetjük, és a másik kinyújtott tésztalapot ráfektetjük.
  6. A pite tetejét villával megszurkáljuk, majd felvert tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A kész pitét legalább 30 percet pihentessük, ezt követően szeletelhetjük.
  8. Porcukorral megszórva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x33 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 069
elküldve: 6
receptkönyvben: 125
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: szüret
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szőlős sütemény, szőlős-fahéjas szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2011-10-24 15:47

Örülök, hogy kipróbáltad és ízlett is, köszi az ötletet a szőlős-szilvás pitéhez, még nem próbáltam vegyesen sohasem.
Üdv: Scarlett

Ildiko1977
Ildiko1977 Mon, 2011-10-24 11:24

Kedves Scarlett69!
Köszönöm a receptet. Tegnap ebből készítettem el életem első pitéjét, és még egy olyan szomszédom is megkóstolta, aki amúgy nem eszik süteményt. :)
Annyit változtattam, hogy fruktózt használtam cukor helyett, és a szőlő mellé szilva is került bele.
Köszönöm, hogy megosztottad! További jó sütést! ;)
Ildikó

657
finomliszt 30 dkg
disznózsír 12 dkg
cukor 10 dkg
tejföl 2 ek
tojás 1 db
sütőpor 1 tk
0.5 kávéskanál
tojás 1 db
porcukor 2 ek
szőlő 60 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 ek
fahéj 1 kk
étkezési keményítő 2 evőkanál
kekszmorzsa 4 ek