Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős focaccia kecskesajttal és dióval

Szőlős focaccia kecskesajttal és dióval
Szőlős focaccia kecskesajttal és dióval
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt hiszem, az én szívemnek ez a legkedvesebb focaccia variáció. A szőlő, a kecskesajt és a dió triójának köszönhetően egyszerre kifinomult, ugyanakkor hanyagul rusztikus is, hiszen sok időt nem kell bajlódnunk a feltétek rendezgetésével és az összeállítással sem, mert ez az esetlegesség adja meg a báját. Az alaptészta receptjét érdemes jól memorizálni, mert bármikor bevethető, ha egy seregnyi éhes embert kell jóllakatnunk.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Öntsük a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a langyos vizet, és alaposan gyúrjuk össze, majd néhány percig dagasszuk. A tészta állaga akkor jó, ha elválik az edény falától és már nem ragad.
  2. Konyharuhával fedjük le, és hagyjuk egy órát kelni.
  3. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk egy centiméter vastagra, akkorára, hogy beleférjen egy nagy gáztepsibe. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és tegyük bele a tésztát.

A tetejére

  1. A szőlőszemeket mossuk meg és felezzük meg őket, a kecskesajtot daraboljuk fel, a rozmaringot és a diót aprítsuk.
  2. Egyenletesen oszlassuk el a tésztán a szőlőt, vágott felükkel lefelé, majd szórjuk rá a sajtot, a diót és a rozmaringot. Locsoljuk meg két evőkanál olívaolajjal a tészta tetejét, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 35-40 percre, amíg szép aranybarnára nem pirul.
  3. Ha elkészült, szórjuk meg a tetejét nagy szemű tengeri sóval.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x33 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 504
elküldve: 2
receptkönyvben: 145
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szőlős lepénykenyér, lepénykenyér, olasz kenyérlepény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

535
finomliszt 550 g
instant élesztő 7 g
barna cukor 1 ek
1 teáskanál
olívaolaj 4 ek
víz 2.5 dl
kékszőlő 180 g
kecskesajt 70 g
rozmaring 2 szál
dió 5 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint