Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős-fügés clafoutis

Szőlős-fügés clafoutis
Szőlős-fügés clafoutis
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk viszonylag ritka a füge-kékszőlő kombinációjú sütemény, pedig ez a francia clafoutis recept is ékes bizonyítéka annak, hogy a két íz milyen jól harmonizál egymással! Bátran ajánlom mindenkinek, merjük kipróbálni!!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Akit zavar esetleg a sütiben a szőlőmag, az a szemeket előkészítéskor elfelezheti és kiszedegetheti a magokat. (Vagy vehetünk - már egyre több helyen kapható - mag nélküli szőlőt is, erre a célra ez tűnik a legpraktikusabbnak!)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott fügéket óvatosan meghámozzuk, elnegyedeljük, a szőlőt pedig leszemezzük.
  2. 24 cm átmérőjű, levehető oldalú, kapcsos tortaformát jól kivajazunk (a peremét is!) és megszórjuk 2 kanálnyi barna cukorral (jusson a peremére is körbe), majd beleöntjük a gyümölcsöket.
  3. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra (légkeverésen).
  4. Egy nagy keverőtálba öntjük a Hulalát, a tojásokat, a plusz tojássárgákat és gépi habverővel szép habbá verjük.
  5. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  6. Rugós fejű habverővel fokozatosan elkeverjük a cukros lisztet a felvert habban. Végül a tejet öntjük hozzá és csomómentesre keverjük.
  7. Az előkészített gyümölcságyra öntjük a krémet és kb. 50-55 percig sütjük (tűpróba!).
  8. Még langyosan, a tortforma oldalának levétele után, vékony damillal húzzuk először végig a süti alját (így a gyümölcsök könnyebben elválnak a forma aljától) és utána borítsuk csak ki tányérra (így tálaláshoz a gyümölcsök kerülnek felülre).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 391
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fügés-szőlős clafoutis, fügés-szőlős gyümölcstorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Momony
Momony / Momony Sat, 2019-08-10 14:05

Kicsit csökkentettem a folyadékmennyiségeket (mert csak 200 ml Hulalám volt) , a szárazanyag maradt. Pite formában sütöttem, aminek kivehető az alja. Itt az olvadó cukor miatt kicsit kifolyt, de mivel számítottam rá, sütőpapírra téve került a sütőbe. Íze finom, lehet más gyümölccsel is ki fogom próbálni. Mivel nagyon édes, savanykás illik hozzá, szerintem.

zsubor
zsubor Sat, 2011-10-29 23:27

Nekem sehogy sem sikerül habbá verni a tojásokat és a habtejszínt/tejszínt (mindkettővel kipróbáltam). Külön kellene a fehérjét és a sárgája-tejszínt? Az egész meg nagyon-nagyon folyékony lett, annyira, hogy csöpögött ki a tortaformából a sütő aljára. A sütési időm is 70 percre nyúlt. Mit csinálhattam rosszul? Azért a végeredmény így is ízlett, csak kíváncsi lennék, milyen lehet az igazi...

mignon
Mignon / mignon Fri, 2011-11-11 22:38

Kedves zsubor!
Soraid olvasása után, próbáltam visszakeresni a neten az eredeti receptet, ami alapján ezt a sütit készítettem, de sajnos nem találtam meg. Gondoltam leellenőrzöm újra a hozzávalókat és a mennyiségeket, nem-e azokkal van a baj... mivel nem bukkantam rá és azóta én sem készítettem ezt a receptet, nem tudom mi lehetett nálad a gond.
Hamarosan elkészítem újra, leellenőrzöm a receptet és megosztom a tapasztalatom.
Üdvözöllek:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Thu, 2009-09-17 14:08

Igen, szerintem jó habtejszínnel is! (így kell(het) bele egy pici cukor, mert a Hulala fincsi édes eleve)
Üdv:
mignon

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2009-09-17 13:58

Hey. Azt szeretném kérdezni, hogy Hulala helyett lehet-e sima tejszínt használni? Ha igen, főző- vagy habtejszín kell?

370
füge 35 dkg
kékszőlő 25 dkg
finomliszt 8 dkg
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
növényi habtejszín 2.5 dl
tej 2.5 dl
barna cukor 2 ek