Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős krémes tortának

Szőlős krémes tortának
Szőlős krémes tortának
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Stahl Judit főzőműsorában láttam, csak egy kicsit alakítottam rajta. Ezt a süteményt készítettem el Zoli öcsém és Anna unokahúgom születésnapjára, a gesztenyés-marcipános diós tekercs mellé. Nagyon finom, könnyű sütemény. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 213 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a dióval, sütőporral, keményítővel, csipet sóval elkevert lisztet 2-3 részletben, óvatosan.
  3. Egy 28 cm-es tortaforma aljába beleszabunk sütőpapírt, és belesimítjuk a tésztát.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. Egy mélyebb tálba beleöntjük a krémes alapport. Hozzáreszeljük a megmosott, szárazra törölt citrom héját.
  2. Hozzáöntjük a hideg tejet, és kb. 3 perc alatt krémmé verjük.
  3. A megmosott, leszárított zöld szőlőszemeket negyedeljük, és beleforgatjuk a krémbe.
  4. A piskóta köré tesszük a tortaforma oldalát, és így a piskótára kenjük a szőlős krémet.

Tetejére

  1. A habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  2. Rásimítjuk a tejszínhabot a szőlős krémre.
  3. A piros szőlőszemeket megmossuk, leszárítjuk, és félbevágjuk.
  4. Kirakjuk velük a tortánk tetejét.
  5. Hűtőbe tesszük pár órára.
  6. Tálalás előtt óvatosan lehúzzuk róla a tortakarikát, és szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 154
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vaníliakrémes-szőlős torta, vaníliakrémes sütemény, szőlős krémes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

525
tojás 6 db
cukor 20 dkg
dió 10 dkg
sütőpor 6 g
étkezési keményítő 2 dkg
finomliszt 10 dkg
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 tasak
citromhéj 1 citromból nyert
tej 8 dl
szőlő 30 dkg
habtejszín 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
habfixáló 1 csomag
szőlő 20 dkg