Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős lepény medea konyhájából

Szőlős lepény medea konyhájából
Szőlős lepény medea konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény valószínűleg nem az esztétikumával, annál inkább finom ízével fogja megnyerni a kedves olvasót. :) Régóta szerettem volna a szőlőt valamilyen sütibe belecsempészni, és nem bántam meg... a finom sült habbal és melengető fűszerességével az egyre jobban közeledő őszt juttatja az eszembe.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Hab

ajánlat

Kis családom szerint másnap finomabb mint frissen. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát elkészítjük. A lisztet a vajjal és a cukorral, valamint a tojások sárgájával, és ha szükséges, a tejjel összegyúrjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. Az alját villával megszurkáljuk.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Megszórjuk a mosott, lecsurgatott szőlővel, meghintjük a dióval és a fahéjas cukorral.
  3. A tojásfehérjéből lágy habot verünk. Ezután kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot, és kemény, fényes habot készítünk belőle.
  4. A habot elegyengetjük a sütemény tetején (villával hullámvonallal vagy egyéb módon dekorálhatjuk), és sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 944
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lepény szőlővel, szőlős sütemény habbal, szőlős lepény dióval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lonni
Lonni Sat, 2016-09-24 16:20

Szia!Nagyon köszönöm ezt a szuper receptet!Ma elkészítettem és nagy sikere van!Egy igazi őszi finomság! :)

438
porcukor 6 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 23 dkg
tojássárgája 3 db
tej 2 ek
szőlő 50 dkg
fahéj 1 teáskanál
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
tojásfehérje 3 db
porcukor 3 ek