Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős-mazsolás pizza

Szőlős-mazsolás pizza
Szőlős-mazsolás pizza
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egészséges ételek fogyasztásának a híve vagyok. Imádom a szőlőt, a mazsolát, ami most feltétként egy édes pizzára került, kevés kéksajttal megbolondítva. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos víz és 1 tk porcukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a többi porcukrot, a sót, a szőlőmagőrleményt, az olajat és felfutott élesztőt, azután annyi langyos vizet aduk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  2. A mazsolát a likőrborba áztatjuk, a szőlőt leszemezzük.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd egy 30 cm-es körré formázzuk. A szőlőszemeket enyhén a tésztába nyomkodjuk, meglocsoljuk 2-3 ek szőlőmagolajjal, megszórjuk barna cukorral és friss kakukkfűvel. 20 perc kelesztés után, 180 °C-on kb. 35 percig sütjük, majd félidőben rászórjuk a lecsepegtetett mazsolát.
  4. Ha a pizza megsült, rácsipkedjük a sajtot (ami a melegtől szépen megolvad), és azonnal cikkekre vágva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 624
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dórcika

Mióta szakács: 2019.04.16.
2 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
receptverseny: „Minden ízében egészség!” receptverseny
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gourmet pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

703
tönkölybúza liszt 30 dkg
friss élesztő 15 g
porcukor 2 ek
1 kk
szőlőmagolaj 50 ml
kékszőlőmagőrlemény 8 g
víz 150 ml
kékszőlő 30 dkg
szőlőmagolaj 2 ek
barna cukor 2 ek
mazsola 5 dkg
marsala 1 dl
kakukkfű 1 tk
gorgonzola 10 dkg