Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős rétes 2.

Szőlős rétes 2.
Szőlős rétes 2.
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit elmaradva jön a bejegyzés, remélem még időben elkapva a szőlő utószezonját:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A borsodóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat langyosra melegítjük és hagyjuk kihűlni.  Közben a lisztet elkeverjük a mandulával.
  2. A tojásokat, a cukorral, citromhéjjal és egy csipet sóval fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket.
  3. Hozzáaduk az olvasztott vajat és a szőlőszemeket.
  4. A réteslapokat vajjal megkenjük és összeillesztjük, majd beletöltjük a szőlőt.
  5. 160 fokon süssük egy órán keresztül, közben kenjük még olvasztott vajjal.
  6. A sodó elkészítéséhez a tojássárgákkal elkevert cukrot a borral vízgőz felett habosra keverjük, tegyünk bele pár csepp citromlevet és felvert tejszínt, míg krémes állagot nem kapunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 454
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

alkalom: szüret
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szőlős rétes borsodóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

618
réteslap 1 csomag
vaj 25 g
mandula 30 g
finomliszt 25 g
tojás 2 db
porcukor 40 g
citromhéj 1 kk
szőlő 1 kg
fehérbor 130 ml
porcukor 60 g
tojássárgája 3 db
citromlé 2 tk
habtejszín 30 ml