Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős-sajtos focaccia

Szőlős-sajtos focaccia
Szőlős-sajtos focaccia
gyors recept | szponzorált tartalom
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most, hogy a szőlőszemek ilyen vidáman mosolyognak ránk minden bolt és zöldséges polcain, itt az ideje elővenni a legtutibb receptjeinket. A focaccia például egy szuper, egyszerűen elkészíthető és nagyon sokoldalúan felhasználható kenyérféle a Ligur-tenger partvidékéről, amihez kifejezetten jól passzol a szőlő, akármilyen fajtát is használjunk. Mi most adtunk az élvezeteknek, és a tésztát sajttal turbóztuk - próbáljátok ki ti is, mert az egyik leggyorsabban elkészíthető pékáru!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sót és az instant élesztőt egy nagy tálba kimérjük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és összemorzsoljuk.
  2. A tejet hozzáöntjük, és belereszeljük a Tilsiter sajtot is. Határozott mozdulatokkal közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, amit aztán hagyunk a duplájára kelni.
  3. A megkelt tésztát egy pindurit átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt gáztepsire fektetjük. Ujjaink hegyével alaposan benyomogatjuk - így nyeri el jellegzetes alakját a tészta.
  4. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd egy ecset segítségével egyenletesen bekenjük a tészta felületét. A tetejét félbevágott szőlőszemekkel, rozmaringlevelekkel, frissen őrölt fekete borssal és pisztáciával díszítjük.
  5. 190°C-ra előmelegített sütőben nagyjából fél óra alatt aranybarnára sütjük. Melegen vagy hidegen, szendvicsként vagy magában, reggelire vagy vacsorára egyaránt nagyszerű választás.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 775
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1204 recept

receptjellemzők

alkalom: szüret, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

olasz kenyérlepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

438
finomliszt 50 dkg
nádcukor 1 ek
instant élesztő 7 g
0 ízlés szerint
vaj 50 g
tej 2.5 dl
sajt 100 g
olívaolaj 3 ek
szőlő 15 dkg
pisztácia 75 g
rozmaring 3 szál
bors 0 ízlés szerint