Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős - szilvás csirke

Szőlős - szilvás csirke
Szőlős - szilvás csirke
90 perc / előkészület: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz gazdag gyümölcskínálatát nemcsak süteményekhez, hanem különféle sültek kísérőjeként is felhasználhatjuk. Különösen jól harmonizálnak ezek a gyümölcsök a szárnyas húsokkal. Ezúttal egyszerű szőlős-szilvás csirkét készítettem.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Melegen tálaljuk, párolt rizs illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sózzuk, borsozzuk a tisztított húst, bedörzsöljük a kakukkfűvel, 2 gerezd zúzott fokhagymával, és a sóban eltett darált paprikával.
  2. Tapadásmentes, fedeles edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a zsályát, a rozmaringot, 3 gerezd fokhagymát héjastól, és a vajat.
  3. Lefedve, kis lángon 50-60 percig sütjük. Közben megfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
  4. Ezt követően felöntjük a borral, és további 20 percig pároljuk őket.
  5. Hozzáadjuk a magozott szilvát, a kisebb fürtökre szedett szőlőt, és 250 fokon még 20-25 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 119
elküldve: 16
receptkönyvben: 383
elkészítve: 13/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szőlővel-szilvával sült csirke, szilvás-szőlős csirke

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aminez
aminez Thu, 2014-01-23 20:48

Kedves Tündér! Nagyon szépen köszönöm a receptet, s bár nem teljesen a leírtak szerint haladtam (adtam még hozzá barackot és almát, fahéjat), nagyon finom lett! :-) A kislányomnak is nagyon tetszett! :-) Ági

szaboadel
szaboadel Mon, 2012-09-17 15:38

Kedves "Tündér"!
Most bukkantam a receptedre, már el is mentettem és mivel szeretek új dolgokkal,
ízekkel kísérletezni, el fogom készíteni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

848
csirkecomb 2 db
fehérbor 2 dl
fokhagyma 5 gerezd
kakukkfű 1 tk
paprikakrém 3 ek
babérlevél 1 db
rozmaring 1 szál
zsálya 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
szilva 15 db
szőlő 20 dkg