Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős táska

Szőlős táska
Szőlős táska
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik nap nagyon sok szőlőt kaptunk, ami persze rohamosan romlani is kezdett. Mielőtt tönkre menne, gondoltam sütök belőle valami sütit. Semmilyen ötletem nem volt, hogy milyen legyen. Abban az időben ki akartam próbálni Flóra forró almás táskáját. Így hát arra gondoltam, hogy szőlővel helyettesítem az almát. Aztán Limaránál találtam rá a sodort tészta receptjére. E kettőből született ez a finom süti.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Gondoltam, ha már szőlő, akkor legyen forralt boros ízesítése! Persze bármivel lehet fűszerezni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát az itt leírtak szerint elkészítjük. http://limarapeksege.blogspot.com/2010_11_01_archive.html
  2. Miközben a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A szőlőt lábasba téve, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Beletesszük a cukrot és a fűszereket, és főzzük, amíg megpuhul.
  3. Ekkor a pudingport elkeverjük a vízzel, és a szőlőhöz adjuk, és besűrítjük.
  4. Kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Hosszában kettévágjuk, és keresztben négyfelé. Így 8 darab lesz egy tésztából. A töltelékből a tészta egyik felére teszünk, és a másik felét ráhajtjuk. Előtte tojással megkenhetjük, és villával a széleit jól lenyomkodjuk. A másik tésztával ugyanígy járunk el.
  5. Sütőpapíros tepsire tesszük, és hagyjuk kelni. A sütőt előmelegítjük.
  6. Ha a táskák megkeltek, lekenjük tojással, és a tetejüket bevagdossuk. Végül megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 402
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szőlős töltelékkel sült háromszöges lepény, szőlős batyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1103
finomliszt 60 dkg
1 teáskanál
cukor 1 ek
tojás 1 db
tejföl 120 g
tej 2 dl
élesztő 2 dkg
vaj 15 dkg
szőlő 30 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 8 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 0 ízlés szerint
víz 2 dl