Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős tokány

Szőlős tokány
Szőlős tokány
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jellegzetes szüreti étel, de bármikor elkészíthető, mikor hozzájutunk friss szőlőhöz...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szőlős tokány autentikusan polentával készül, de tálalható főtt, petrezselymes krumplival, rizzsel vagy puliszkával is

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, ahogyan a tokányhoz szokás, majd egy magasabb falú serpenyőben a felforrósított vajra dobjuk.
  2. Pár percig pirítjuk a húst, sózzuk, majd felöntjük a borral, és kis lángon, fedő alatt pároljuk kb. 20 percig. Amennyiben elfogyna alóla a leve, akkor egy kis vizet vagy bort töltünk még alá, hogy ne égjen le.
  3. Mikor a hús megpuhult, fűszerezzük (lestyán, borsika, majoránna, fehér bors), hozzáadjuk a leszemezett szőlőt, és felöntjük a főzőtejszínnel.
  4. Alig 5 perc alatt az ízek összeérnek, de a szőlőszemek még nem esnek szét. Lezárhatjuk alatta a gázt, elkészült a tokány.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szüreti tokány

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

364
vaj 5 dkg
csirkemell filé 50 dkg
szőlő 15 dkg
fehérbor 2 dl
főzőtejszín 2 dl
lestyán 1 szál
borsikafű 1 csipet
majoranna 1 csipet
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint