Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős vínóban párolt csirkemáj puliszkával

Szőlős vínóban párolt csirkemáj puliszkával
Szőlős vínóban párolt csirkemáj puliszkával
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüretkor az ember mindig degeszre eszi már magát a szőlőből, és a maradékot vétek lenne kidobni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen valamilyen száraz borral kísérve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájakat grillporral, bazsalikommal, rozmaringgal, majorannával mindkét oldalukon befűszerezzük.
  2. Teflonserpenyőben az olívaolajra helyezzük.
  3. A három fürt szőlőt leszemezzük, majd a szemeket félbevágjuk, ráöntjük a májra, és meglocsoljuk a borral.
  4. 15 percnyi közepes lángon való párolás után rátesszük a tejfölt, és még 2 percig főzzük.
  5. A kukoricadarát egy lábosban 3 x annyi vízzel feltesszük főni, mint a dara.
  6. Sózzuk ízlés szerint (kb. 3 csipettel), és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (10 perc kb.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 302
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemáj szőlős-fehérboros mártásban, szüreti csirkemáj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

546
csirkemáj 50 dkg
fehérbor 2 dl
szőlő 40 dkg
tejföl 3 ek
olívaolaj 2 ek
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kukoricadara 250 g
0 ízlés szerint