Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szörnyleves

Szörnyleves
Szörnyleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a formában még a válogatós gyerekek is biztosan megeszik a zöldséget.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágd fel apróra a hagymát. Melegítsd fel a vajat egy lábosban, és pirítsd benne a hagymát és a borsót nagyjából 5 percig. Öntsd hozzá a zöldséglevest, és hagyd felforrni. Alacsony lángon hagyd a borsót még kb. 15 percig főni.
  2. Szűrőkanál segítségével vedd ki a borsók felét. A lábos tartalmát pürésítsd egy botmixer segítségével, majd fűszerezd sóval és borssal. Tegyél félre 8 borsószemet a díszítéshez. A többit tedd vissza a levesbe, tedd rá a fedőt, és hagyd a kikapcsolt főzőlapon.
  3. A szalonnacsíkokat hosszában vágd félbe. Óvatosan süsd át őket egy teflonbevonatos serpenyőben. A tejszínhabot verd fel keményre az elektromos habverő segítségével, de ne édesítsd.
  4. Öntsd a tányérokba a levest, majd a szalonnát, tejszínhabot és a maradék borsót rendezd pók alakba.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 522
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borsóleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

494
vöröshagyma 1 db
vaj 1 ek
zöldborsó 600 g
zöldség alaplé 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 16 szelet
habtejszín 50 ml