Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztracsatella szelet ahogy Nikóka készíti

Sztracsatella szelet ahogy Nikóka készíti
Sztracsatella szelet ahogy Nikóka készíti
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit most készítettem először. Az oviba készült a karácsonyi ünnepségre.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

ajánlat

Más ünnepre is készíthetjük, az ünnepnek megfelelően díszítve. Vagy a fondant helyett szórhatunk a tetejére is reszelt csokit!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Az összes csokit lereszeljük és betesszük a hűtőbe.
  2. A tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  3. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  4. Mielőtt még teljesen elkevernénk a fehérjehabot a masszában, hozzáadjuk az 5 dkg lereszelt csokit.
  5. Megsütjük egy papírral bélelt tepsiben. 170 fokon légkeveréses sütőben kb.15-20 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingot a cukorral a tejben megfőzzük, majd ha langyosra hűlt kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kihabosított margarint, jól elkeverjük, és ezután adjuk hozzá a lereszelt csokit.
  3. A lapot megkenjük a krémmel, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

Díszítéshez

  1. A fondant tetszőlegesre színezzük, és különböző díszeket készítünk. Majd a felszeletelt sütit tetszőlegesen díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 33×35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 923
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sztracsatellás sütemény, pudingos szelet, krémes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

563
tojás 4 db
cukor 20 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 24 dkg
sütőpor 6 g
tortabevonó 5 dkg
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 4.5 dl
cukor 15 dkg
margarin 30 dkg
tortabevonó 5 dkg
cukorfondant 20 dkg
ételfesték 2 csepp