Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztracsatella torta ahogy Zita készíti

Sztracsatella torta ahogy Zita készíti
Sztracsatella torta ahogy Zita készíti
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi szülinapra készítettem, nagyon ízlett mindenkinek. Nem túl édes, nem émelygős, de mégis kiadós. 

hozzávalók / 10 adag

Piskóta:
  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 1 cs vaníliás puding
  • 3,5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tábla sztracsatellás csoki és tortadara a díszítéshez
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát hagyományos módon megsütjük. Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.
  2. A pudingot megfőzzük a tejjel, a 2 ek cukorral, az 1 cs vaníliás cukorral és a tojássárgájával. Félretesszük hűlni.
  3. A habtejszínt felverjük, és ha a puding már kihűlt, összeforgatjuk vele.
  4. Az 1 tojásfehérjét is felverjük, és összeforgatjuk az eddig kapott krémmel. A tábla csoki egy kis részét apróra tördeljük.
  5. Az alsó piskótát megkenjük a krém 2/3-val, majd megszórjuk az apróra tördelt csokival. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét.
  6. A csokival és a tortadarával ízlés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 592
elküldve: 3
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita333

Mióta szakács: 2012.08.13.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokis torta, vaníliás-csokis torta, tejszínes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!