Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztracsatella torta Lizinkától

Sztracsatella torta Lizinkától
Sztracsatella torta Lizinkától
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben rendezünk barátainkkal közösen kerti partit. A sztracsatella torta visszatérő jeges desszert. Üdítő látvány a szemnek, és üdítő finomság a testnek is, nagy melegben.

hozzávalók / 4 adag

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. Lemérjük a tojásokat. Kimérünk ugyanannyi súlyú cukrot, és 5 dkg-mal kevesebb lisztet.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzátesszük a vizet, majd robotgéppel (legmagasabb fokozat) habosra keverjük. Közben folyamatosan csorgatjuk bele a cukrot.
  3. Amikor kifehéredett, beleöntjük az olajat. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, és nagyon óvatosan a tojásos masszába forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nem kell nagyon felmagasodnia a krém miatt. Akkor jó, ha a tortaforma háromnegyedéig magasodik a piskóta!!
  5. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Lekapcsoljuk a torta karimát, és éles késsel ketté vágjuk a csokis piskótát.

Krémhez

  1. A sztracsatella fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből. Várunk vele kb. 15 percet, hogy kenhető legyen, de ne olvadjon nagyon meg.
  2. A tortalap alsó részét visszatesszük a tortaformába, köré csatoljuk a karimát. Meglocsoljuk egy evőkanálnyi rummal, majd rákenjük a fagylaltot.
  3. A fagylaltra ráhelyezzük a másik tortalapot, meglocsoljuk egy evőkanálnyi rummal, és rákenjük a fagylalt maradék felét. Akkor lesz szép a torta, ha az utolsó réteg fagyi a tortaforma pereméig ér!
  4. A fagyitortát betesszük a mélyhűtőbe 3-4 órára.

Díszítéshez

  1. Fogyasztás előtt 5-6 perccel kivesszük a mélyhűtőből. Csokit reszelünk rá. Tejszínhab rózsákkal díszítve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 495
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
394 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: fagyi
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: fagyitorta
hasonló kategóriák: sorbet, karamellfagyi, fagyikehely, házi fagyi, parfé, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

sztracsatella fagyis torta, torta sztracsatella fagyiból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

763
tojás 2 db
cukor 15 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
napraforgó olaj 1 ek
víz 4 evőkanál
rum 2 ek
csokoládé fagylalt 75 dkg
csokoládé 2 dkg
növényi habtejszín 1 dl